Ötven új felhőkarcoló épül egy európai városban

Frankfurt
Újabb felhőkarcolók épülnek Frankfurtban
Vágólapra másolva!
Kontinensünkön van egy város, amelynek a képét sokkal inkább meghatározzák a felhőkarcolók, mint bármelyik másikét Európában. Nem Londonról, Párizsról vagy Berlinről van szó, hanem Frankfurtról, ahol ráadásul hamarosan ötven új felhőkarcoló épül.
Vágólapra másolva!

Az Express szerint az Európában épült felhőkarcolók hatvanhat százaléka mindössze öt városban található, a legtöbb Londonban, Párizsban, Isztambulban és Moszkvában magasodik. Az ötödik város a németországi Frankfurt, amely hamarosan újabb ötven toronyházzal gazdagodhat. 

Németország pénzügyi központja az „Európa felhőkarcoló-fővárosa” képzeletbeli címmel is büszkélkedhet.

Itt van Németország felhőkarcolóinak 95 százaléka, és sokáig Európa legmagasabb épülete volt a városközpontban magasodó Commerzbank Tower - írja a Player.hu.

A felhőkarcolók magas számának oka is van: a várost hatalmas zöldövezet veszi körül, így a fejlesztési terület korlátozott, nagyjából fele akkora, mint Velencében. A használható területet korlátozzák a repülőtéri közlekedést szigorúan szabályozó törvények is, tehát a város nem terjeszkedhet, csak felfelé. Ráadásul Frankfurt jelentős része elpusztult a II. világháborúban, így több üres fejlesztési terület áll rendelkezésre. A fellendülést segítette, hogy Frankfurt lett Németország pénzügyi központja a háború után.

A most következő nagyarányú fejlesztésekben épül majd meg közel egymilliárd eurós beruházással a Four, vagy más néven Four Frankfurt projekt, amely egy nagy, luxus, vegyes felhasználású felhőkarcoló együttes lesz. A négy felhőkarcolóból álló komplexum a Deutsche Bank háromszög néven ismert területen létesül, a fontos pénzügyi és kereskedelmi központnak számító Innenstadt városrészben, ahol a frankfurti tőzsde is működik, valamint rengeteg bár, klub, ruhaüzlet és egyszerű étterem található. A tervek szerint ez a felhőkarcoló már az idén elkészül. A Roadster.hu kiemeli: a tornyok közül a legmagasabb kétszázharminchárom méteres lesz, és a Four Frankfurtban irodák, lakások, szállodák, üzletek, valamint éttermek kapnak helyet.

Várhatóan 2025-ben kezdődik meg a Millennium Tower építése, amely 2030-ban készül el. Ez lesz az Európai Unió második és Németország legmagasabb épülete. Itt működik majd Németország legmagasabb kilátója, fantasztikus kilátással Frankfurtra. A torony 288 méter magas és 67 emeletes lesz.