Ennek a városnak a McDonald’s a legnagyobb látnivalója

Vágólapra másolva!
Egy portugáliai város rengeteg történelmi látnivalóval büszkélkedhet, mégis a turisták, amikor oda utaznak a legtöbben a helyi gyorséttermet látogatják meg, ugyanis úgy tartják ez a világ egyik legszebb McDonald’s üzlete, ráadásul még sört is lehet kapni ott.
Vágólapra másolva!

Portugália északnyugati részén található Porto tökéletes választás azoknak, akik a tavaszias napsütésben szeretnének elfogyasztani egy jéghideg korsó sört. Ugyanis a városban még kora tavasszal is 19 fok körüli a hőmérséklet, ami júniusban már eléri a 25 Celsius fokot is.

A város tele van éttermekkel, kávézókkal és bárokkal, amelyek teraszán kortyolhatjuk Európa egyik legolcsóbb sörét, ugyanis csak 1,72 fontba, tehát 795 forintba kerül.

Porto egyik híres ételei közé tartozik egy szokatlan szendvics is, ami fehér kenyérből készítenek és pácolt sonkát, kolbászt, sült húst és füstölt kolbászt, sőt még steaket is tesznek két szelet kenyér közé.

image

 A szendvics kalória tartalma három pizzáénak felel meg.

A leglátványosabb éttermek közé tartozik a helyi McDonald’s, amit rengeteg turista látogat ugyanis a rendkívül elegáns gyorsétterem nem mindennapi látvány. Az épületet, ahol később az étterem nyílt még az 1930-as években építették Art Deco stílusban. 

Az étterem előtt ha megállunk észrevehetjük, hogy a bejárat fölött Henrique Moreira szobrászművész által készített hatalmas bronz sas díszíti az ajtó feletti részt.

 Az étterembe belépve egy hatalmas csillogó csillárt láthatunk meg, valamint lélegzetelállító kőfaragványokat a falakon. Ez a McDonald’s sokak szerint a világ egyik legszebb gyorsétterme.

Forrás: DailyStar