Ha Spanyolországban virágot fogadunk el az utcán, nagy baj következhet utána

Spanyolország
Fotó: Pixabay
Vágólapra másolva!
Az üdülővárosokat hatalmas tömeg lepi el nyaranta, ezt pedig néhány helyi különböző csalásokkal, trükkökkel is igyekszik kihasználni. Spanyolország az egyik legnépszerűbb nyaralóhely így nem meglepő, hogy sok gyanútlan turista válik csalók áldozatává. Azonban mindez elkerülhető, ha megfelelően felkészülünk rá, és tudjuk mivel állunk szembe.
Vágólapra másolva!

A témával foglalkozó Reddit-oldalon az 'Olyve_Oil' felhasználó arra figyelmeztetett, hogy igyekezzük elkerülni azt, hogy bárkitől is elfogadjunk egy virágot, vagy egy rozmaringcsokrot, sőt azt is érdemes elutasítani, ha valaki szívességből felajánlja, hogy a tenyerünkből olvas. Sőt, akkor járunk a legjobban, ha már nem is utasítjuk vissza, hanem szimplán figyelmen kívül hagyjuk az ilyesfajta ajánlatokat.

Spanyolország
Spanyolország. Fotó: Pixabay

Úgy tűnhet ugyanis, hogy ezek csak barátságos helyiek kedves gesztusai, de a feketeleves csak akkor jön, ha gyanútlan turisták mindezt elfogadják. Ezután ugyanis szó szerint benyújtják a számlát, és pénzt kérnek a "szolgáltatásért", aminek nincs fix ára, és bár jogilag sem kötelező fizetni, a turisták mégis gyakran megteszik, ugyanis úgy érzik nyomást gyakorolnak rájuk az árusok.

Az ehhez hasonló jelenetek mindennaposak a nagyvárosokban, gyakran nevezetes turisztikai helyszíneken vagy nyüzsgő tömegközlekedési csomópontok körül fordulnak elő - számolt be a Daily Star.

A figyelmeztetés ellenére Spanyolország biztonságos hely, azonban érdemes a csalókra figyelni, és még időben elkerülni őket.