Észak Rómája - mesébe illő város a szomszédban

Vágólapra másolva!
Az Észak Rómájaként ismert üdülőváros egy mesébe illő hely, mely még a Disney-mesék hercegnőinek is otthont nyújthat. Szomszédunkban, Ausztriában található és a kint foglalható szállások zöme meglepően jó áron megszerezhető.
Vágólapra másolva!

Salzburg óvárosa rengeteg izgalmas és gyönyörű látnivalót kínál az ideérkezők számára. Remek választás nyaraláshoz - a természetet kedvelőktől kezdve a zene rajongókon át a történelemrajongókig mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot. A város közvetlenül az Alpok mellett fekszik, így a nyaralók sí- és snowboard-útvonalakat, túra- és hegyi kerékpárutakat fedezhetnek fel. A közeli tavak, köztük a Wolfgang-tó és a Fuschl-tó népszerű célpontjai a vízi sportoknak és a kényelmes hajókirándulásoknak. A Festungsberg-hegy tetején álló Hohensalzburg erődítményből pedig gyönyörű panoráma nyílik a városra és a tájra. A gyönyörű történelmi város az UNESCO Világörökség része, középkori utcáival, hangulatos tereivel és lenyűgöző építészetével. 

Salzburg, látványosság
Salzburg
Fotó: Shutterstock

A legolcsóbb szállás 13 ezer forintért a MEININGER Hotel Salzburg City Center kínálja, de egy négycsillagos szállodai szoba 32 ezer forintért foglalható éjszakánként. 

A városon belül rengeteg látnivaló található különböző múzeumokkal, köztük Mozart szülőházával és Mozart rezidenciájával. A város ad otthont a világhírű Salzburgi Ünnepi Játékoknak is, amelyek a világ egyik leghíresebb komolyzenei ünnepe. A városban és környékén forgatták A muzsika hangja című híres filmet is. A rajongók olyan forgatási helyszíneken barangolhatnak, mint a Mirabell-kertek, a Nonnberg apátság és Mondsee falu.

A Mirabell-palota és a kertek ápolt pázsitjaival, szökőkútjaival és szobraival tökéletes hely arra, hogy kávét kortyolgatva bámulja a lenyűgöző várost, akárcsak a Residenzplatz, a történelmi épületekkel szegélyezett nagy tér. Az 1705-ben alapított Café Tomaselli Ausztria egyik legrégebbi kávéháza, amelyet ízletes süteményei miatt nagyon szeretnek.

Salzburg, látványosság
Mirabell-kert Salzburgban.
Fotó: Shutterstock

A városban rengeteg bár és klub van, a helyben főzött söröket kínáló hangulatos kocsmáktól a trendi koktélbárokig és a zenés-táncos klubokig. Az Augustiner Bräustübl Ausztria egyik legrégebbi sörfőzdéje, amely egy korábbi kolostorban kapott helyet. Rengeteg étterem is található, ahol a látogatók olyan helyi ételeket fogyaszthatnak, mint a tradicionális osztrák rántott hús, a rétes és a Mozartkugel (Mozartról elnevezett csokoládépraliné).

 

Forrás: DailyStar