5 vidámpark, ami talán jobb is, mint a Disneyland

Vágólapra másolva!
A párizsi Disneyland a világ egyik leghíresebb vidámparkja. Mindez azonban azzal jár, hogy rendkívül zsúfolt, már-már élvezhetetlen a hatalmas tömeg miatt. Jó hír azonban, hogy van néhány hasonlóan nagyszerű vidámpark, tele látványos élményelemekkel, ráadásul sokkal barátibbak az árak, és a pusztító tömegnek is búcsút inthetünk. Mutatjuk, melyek ezek.
Vágólapra másolva!

Europa-Park, Németország

Az Europa-Park 

Németország legnagyobb vidámparkja, Európában pedig a harmadik legnépszerűbb a híres Disneyland után. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy évente több mint 6 millióan látogatják. 

Először 1975-ben nyitott meg, majd 2019-ben hozzáépítettek egy Rulantivóca nevű, hatalmas víziparkot is. Több mint 100 élményelem található itt, 13 hullámvasúttal, köztük a legújabb Volton Nevera-val, emellett 5 futballpálya tartozik hozzá, 50 csúszda, 1700 napozóágy, 32 fokos hőmérséklet egész évben. 

Külföldről érkező vendégek 6 tematikus szálloda közül választhatnak, emellett kempingek, rönkházak és lakókocsis parkok is várják a vendégeket.

Tivoli Gardens, Dánia

Koppenhága kedves kis vidámparkját bátran nevezhetnénk a Disneyland miniatűr változatának is. Különlegessége, hogy 

a világ legrégebbi vidámparkjainak egyike, ugyanis 1843-ban nyitott meg először a város központjában.

A park fő attrakciói egy hatalmas óriáskerék, illetve egy hullámvasút.

A vidámpark közelében fekszik a Tivoli hotel, mely kényelmes és megfizethető szálláslehetőséget nyújt messziről érkező vendégeknek.

Efteling, Hollandia

Ahogyan azt már korábban az Origo is megírta,

az Efteling egy tündérmesei elemekkel felruházott vidámpark, mely az egyik legnépszerűbb látványosság Hollandiában. 1952-ben nyitotta meg kapuit először, két legnagyobb hullámvasútja az 1898-ban épült Baron és a Python.

A kétsávos Joris nevű hullámvasútra felülve pedig hihetetlen élményben lehet része a vendégeknek: találkozhatnak egy hatalmas tűzokádó sárkánnyal. Sőt, az Eftelingben található a világ legnagyobb lengőhajója is. A parkot és környékét folyamatosan újítják, szállodája idén bővült egy mesebeli lakosztállyal, és jövőre nyílik az új királyi palota.

Gardaland, Olaszország

Gardaland 1975-ben nyitotta meg a kapuit, 

ez ad otthont a népszerű Legoland víziparknak is. Évente közel 3 millió ember látogatja, 7 hullámvasút található benne, köztük az ebben a hónapban épült Wolf Legend.

A helyszínen három tematikus szálloda is található, egyik ezek közül a Peppa malac szálloda. 

PortAventura World, Spain

A PortAventura World Spanyolország legnagyobb vidámparkja, 40 élményelemmel.

Itt található többek között a Ferrari Land és egy lenyűgöző vízipark is. Nem beszélve a Red Force nevű hullámvasútról, ami 112 méter magas, és 180 km/h sebességgel pörög. 

Szállóvendégek 6 tematikus hotel közül választhatnak, van köztük karibi, mexikói, mediterrán és western hangulatú is.

Forrás: TheSun

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!