Csapdába ejtett a víz egy elfelejtett falut és nincs segítség

áradás, Európa, víz, 2023.12.30. --- Technical relief organization Volunteering Helper Flood protection Weather image Precipitation Level Extreme weather Flood situation Horizontal STORM FLOOD
29 December 2023, Lower Saxony, Hodenhagen: Water is pumped from a canal not far from the Aller. The flood situation remains tense in many regions of Lower Saxony. Photo: Philipp Schulze/dpa (Photo by PHILIPP SCHULZE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A híres Aldbourne falucskát egy hatalmas csőtörés és az árvízvédelem kudarca következtében szinte teljesen elöntötte a víz. A helyszín egyébként egy tévésorozatban is szerepelt, sőt a Vodafone egyik karácsonyi reklámját is itt forgatták. A végtelennek tűnő árvíz alá merült utak miatt a csapdába esett lakók segítségért könyörögnek.  
Vágólapra másolva!

A Wiltshire-i Aldbourne falu lakói kivételesen nem a szűntelen esőzésnek köszönhetően kerültek csapdába saját otthonukban, hanem egy gigantikus csőtörés miatt, ami a vízellátásért és szennyvíztisztításért felelős magán közműszolgáltató vállalat, a Thames Water vezetői szerint "túl veszélyes" megjavítani.

A kép csak illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Philipp Schulze

A falu egyébként a Glue című televíziós sorozatnak, és a Vodafone telefontársaság egyik karácsonyi reklámjának is helyszínt biztosított.

Egy helyi lakos nyilatkozott az ottani kaotikus állapotokról, ami minden lakos életét pokollá teszi. Az asszony immár 15 éve lakik ebben a faluban, de soha nem tapasztalt még ilyen méretű árvizet.

Elmondása szerint az utak teljesen eltűntek a víz alatt, és szinte folyóvá alakultak. Emiatt az itt és a környéken élők saját otthonuk foglyai, a futárok pedig a veszély miatt nem hajlandóak semmit sem ideszállítani.

image

"A házam elején lévő csatornafedél felrobbant, mert nem tudott megbirkózni a vízmennyiséggel. Kijött a Thames Water vállalkozója, de mire odaértek, egy víznyelő kezdett kialakulni a felhajtómnál. Ez a lyuk fél méter szélesre és több mint egy méter mélyre nőtt." - mesélte az asszony.

image

A Thames Water többszöri ígérete ellenére, hogy valamilyen megoldást találni fognak a kialakult szörnyű helyzetre közel egy héttel később a víz még mindig ömlik az utcákra. A vállalat a Daily Starnak elmondta, hogy a mérnökök ugyan kivizsgálták a helyzetet, de a "magas vízszint" miatt nem tudták befejezni a vizsgálatot.

image

"Tudom, hogy máshol az országban is katasztrofális időjárási helyzet uralkodik, de ránk sajnos senki sem figyel, és a mi kis falunkról mindenki megfeledkezett." - mondta az asszony

Ahogy korábban megírtuk az 1962 - 1963-i Nagy Fagy Nagy-Britanniában hatalmas káoszt és több áldozatot is követelt, valamint megmutattuk Nagy-Britannia leglehangolóbb városát is. Galériánkban pedig megnézheti a súlyos londoni árvízet.

Forrás: Daily Star