6 utazási tipp, amit mindenkinek tudnia kell

Philips, Steam&Go, gőzölős, vasaló, teszt
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
Gilbert Ott tapasztalt utazó. Egy utazási oldal alapítója, aki évente több ezer kilométert utazik a világszerte. Emiatt már tökéletesen kitapasztalta, hogy egy szállodába, reptéren és az egész utazás során milyen dolgokra kell odafigyelnünk, hogy semmi ne okozzon kellemetlenséget. Mutatjuk, mitől lesz tökéletes egy utazás!
Vágólapra másolva!

1. Illatos vattapamacs

Kellemtelen érzés, mikor egy hosszú repülő út után, mikor kinyitjuk a bőröndöket, a ruháinknak egyáltalán nincs friss illatuk.

Ez azonban elkerülhető, ha a ruhák közé illatos vattapamacsokat is pakolunk.

Amikor kinyitjuk a bőröndöt olyan illata lesz a ruháinknak, mintha frissen mostuk volna őket.

2. Vigyünk magunkkal ragasztószalagot a szállodába

Furcsa lehet elsőre, hogy miért kellene egy ragasztószalag az utazáshoz.

Gilbert elárulta, hogy ezzel könnyedén el tudjuk takarni azokat az állandóan világító fényeket,

mint például a tévé gombja vagy a digitális ébresztőórák. Ez azért fontos, mert a legtöbb ember teljesen sötétben tud csak jót aludni. Ha pedig nem vagyunk elég kipihentek, az rányomhatja a bélyegét az egész utazásra.

3. Ne használjuk a szállodai vasalót!

A szállodai vasalók általában rossz állapotban vannak és emiatt kárt tehetnek a ruháinkban.

A pilóták és sokan mások sokszor pizzát vagy bármilyen más ételt melegítenek a vasalón.

Emiatt a vasaló alja, még ha nem is látszik, nagyon koszos lesz. Ezért vasalás helyett zuhanyzásközben a ruhákat tegyük a törölköző tartóra vagy a fürdőszoba ajtó mögé. A forró víz gőze eltünteti a ruha ráncait, így nem kell a szállodai vasalót használni.

A kép illusztráció. Forrás: Origo

4. Tekerjük fel a ruhákat, hogy elkerüljük a gyűrődéseket

A ruhák feltekerése nem csak a gyűrődések elkerülése miatt hasznos, hanem rendkívül sok helyet tudunk vele megspórolni a bőröndben. Ha feltekerjük a ruhákat és úgy tesszük a bőröndben sok kellemetlenséget el tudunk kerülni. Kipakoláskor nem kell a vasaláson vagy gőzölésen gondolkodnunk.

5. Ha valami otthon maradt, akkor használjuk az aznapi kiszállítást

A legtöbb nagyvárosban vannak olyan cégek, akik mindenféle terméket árulnak és házhoz is szállítják azokat amelyekre szükségünk van. Innen a gyógyszerektől kezdve a ruhákig bármit tudunk rendelni, ráadásul még aznap házhoz is hozzák.

6. Függönykapocs

A függönykapocs a legtöbb szállodában megtalálható. Általában a sötétítő függönyöket szokták függönykapoccsal rögzíteni, azonban arra nem figyelnek, hogy a függöny oldalán a fény ugyanúgy bevilágít a szobába. Ha teljesen sötétbe szeretünk aludni, akkor a függönykapcsot tegyük át a függöny oldalára, majd rögzítsük a redőnyhöz.

Forrás: DailyMail.co