Halálfélelemben mennek át az üvegpadlós függőhídon

Pingjiang Kína üveg híd
A visitor kneels on the 180-meter-high and 300 meter-long glass-bottomed suspension bridge at the Shiniuzhai National Geopark in Pingjiang county, in central China's Hunan province, 24 September 2015. Tourists visited a glass-bottomed suspension bridge that sits 180 metres above the ground at the Shiniuzhai National Geopark in Pingjiang county, in central China's Hunan province on Thursday (24 September 2015). The 300 metre-long suspended bridge, which apparently sways in the wind, spans a chasm at the national park, popular with tourists for its unique rock formations and geography. Walkers see clear, stomach-churning views of the ground 180 metres below. Park management authorities added a small section of glass last year but decided to transform the entire length of the crossing. The floor is made of a double layer of glass and is 24mm thick in total.
Vágólapra másolva!
Átadták a legújabb kínai szenzációt.
Vágólapra másolva!

Egy 300 méter hosszú függőhídon átmenni, amely 180 méter magasban köti össze egy kanyon két szikláját, önmagában is igényel némi bátorságot. A kínai Hunan tartomány Siniucsaj nemzeti parkjában most átadott szerkezet azonban még erre is rátesz egy lapáttal, mivel alját üvegből készítették.

Biztonságos, de rémisztő

A hidat eredetileg fapadlóval építették a különleges sziklái miatt népszerű parkban, ám tavaly ősszel egy részét üvegre cserélték, hogy még félelmetesebb legyen rajta átmenni. A dupla rétegű, összesen 24 milliméter vastag üveglapok 25-ször erősebbek más üvegeknél,

így akár ugrálni is lehet rajtuk

– idézi a Telegraph az egyik munkást. Az elhelyezésükre szolgáló acélkereketek is erősek és sűrűk, így még akkor sem esne le a turista, ha az üveg eltörne.

Ennek ellenére, ahogy a melléklet fotókon is látszik, elég rémisztő élmény átmenni a hídon. Ennek részben a magasság az oka, részben viszont az, hogy a függőhidat a szél kissé belengeti. Mindenesetre, ha valakinek segítség kell, akkor a személyzet segít neki az átjutásban.

Össze kell szedni a bátorságot Forrás: Imaginechina/Jiao Zi
A most átadott híd madártávlatból Forrás: Imaginechina/Jiao Zi
Négykézláb biztonságosabbnak tűnik Forrás: Imaginechina/Jiao Zi
Szédítő látvány Forrás: Imaginechina/Jiao Zi

Szavazzon!

Ön átmenne ezen az üvegpadlós hídon?

Kínában még egy üveghidat adnak át idén, amelyet a Csangcsiacsie-kanyon területén építenek, szintén Hunan tartományban. Ez 400 méter hosszú lesz 300 méteres magasságban. Ha befejezik, ez lesz a világ legmagasabb üveghídja. Az alábbi képre kattintva még több fotót láthat a tervezett világrekorder hídról.

A tervezett híd látványterve (Kattintson a képre még több fotóért!) Forrás: Haim Dotan Ltd.