4,2 milliárd forintot hajtott be az APEH

Vágólapra másolva!
Idén szeptemberig 4,2 milliárd forintot hajtott be az APEH Jász-Nagykun-Szolnok megyében végrehajtási eljárás keretében.
Vágólapra másolva!

Végrehajtási eljárás keretében az elmúlt kilenc hónapban 4,288 milliárd forint folyt be az APEH Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságához. A beszedett összegből azonban - a fizetési könnyítési határozatokra és a végrehajtási cselekmények foganatosítását követően - az adósok 2 milliárd 956 millió forintot fizettek meg.

Az azonnali inkasszókból 1,21 milliárd forint, ingóság értékesítéséből 31 millió forint, az ingatlanokra 10 millió forint készpénz folyt be. Egyéb végrehajtás, így például követelésfoglalás, üzletrészfoglalás keretében 81 millió forintot szedett be az adóhatóság.

Az APEH megyei igazgató-helyettesének tájékoztatása szerint az igazgatóság szeptember végéig 4.677 végrehajtási eljárást indított, 6,293 milliárd forint tartozás behajtására. Az elmúlt hónap végén 5433 adózó ellen volt folyamatban végrehajtás.

Szeptembertől a magánszemélyek adó- és köztartozásának beszedésében a megyében működő önálló bírósági végrehajtók is közreműködnek.