VV - Horvátországban is

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub vezérigazgatója, Dirk Gerkens cége 2003-as bevételeinek ismertetésekor a Való Világ külföldi értékesítési lehetőségeiről is tájékoztatást adott.
Vágólapra másolva!

Szóbeli megállapodás született arról, hogy az RTL vállalatcsoport horvátországi televíziója megkaphatja az RTL Klub ValóVilág című valóságshow-jának formátumát. A magyarországi csatorna vezérigazgatója, Dirk Gerkens elmondta, hogy a műsor licencének eladásáról egyelőre nincs aláírt szerződés, még folynak a tárgyalások a horvátországi érdeklődőkkel. Az eddigi egyeztetések alapján azonban esély van rá, hogy a magyar fejlesztésű valóságshow-t helyi változatát a szomszédos ország közönsége is láthatja majd.

Gerkens közölte még, hogy a zágrábi megkeresés mellett Ausztriából és Oroszországból is érdeklődtek a Való Világ formátuma iránt. Az RTL csoport és horvátországi partnerei 2003 szeptemberében nyerték meg a jogot tíz évre, hogy - szintén RTL néven - tévécsatornát működtessenek a délszláv álamban.

A Való Világ-formátum külföldi eladásának lehetőségei mellett Gerkens az RTL Klub pénzügyeinek 2003-as alakulásáról is beszámolt. A cég 2003-ban ügynökségi jutalékok levonása nélküli bevétele 26 milliárd 641 millió forint volt, ami 7,5 százalékkal magasabb az előző évi, több mint 24 milliárd forintos összegnél. A nyereségről a vezérigazgató csak anyit mondott, hogy a bevételek növekedése mellett a költségek is magasabbak voltak, mint korábban.