Vágólapra másolva!
A lakóknak mindannyian elmesélték, mi változna saját munkájukban, ha a csatlakozás után egy másik, Európai Uniós tagországban élnének.
Vágólapra másolva!

Anett: A céges autókkal kapcsolatban lehet, hogy meghatározzák, hogy csak maximum kétéves lehet az autó. A környező országokban is megkereshetünk néhány fitness-termet.

Katka: Nem sokára levizsgázok szállítmányozásból, ezért a csatlakozás után csinálnék egy külkereskedelmi céget. Nem csak importtal, de exporttal is foglalkoznék.

Forrás: RTLKLUB

Fotók a tanácskozásról!

Frenki: Nekünk elég elavult gépparkunk van, amik már nem férnek bele az európai szabványnak. Ezért nekünk kemény váltás lesz, remélem, hogy valamilyem hitellel le tudjuk cserélni a gépparkunkat. Közúti szállítmányozással foglalkozunk, örülök, hogy a határátlépés, a vámolás könnyebb lesz.

Forrás: RTLKLUB

Marcsi: Az egészségügyben dolgozom. Sok ápolónő átjön dolgozni Magyarországra és más országokba a fizetés miatt. Jobb berendezések, jobb gépek lesznek.

Ágica: Jobban tudnánk terjeszteni a termékeinkkel, nagyobb területeket kaphatnánk.

Itt kisebb eszmecsere alakult ki a jobb lehetőségekről, a munkaerő-áramlásról és hasonlókról:
Ágica: Építsenek gyárakat! Legyen annyi lehetőség, ahány ember van! Ne legyen munkanélküliség!
Frenki: A legmocskosabb melót mindig a bevándorlók csinálják. Ha belépünk az EU-ba, még nagyobb társadalmi különbségek lesznek.
Anett: Aki kimegy, ott is ragad. Mert ott jobban érzi magát.

Milo: Konkrét elképzelésem nincs, mindent ki szeretnék próbálni, és ami a legjobban tetszik, azt fogom csinálni. Szerintem már nekem is sokkal több lehetőségem lesz. Nagyon fontos a marketing. Mint tudjátok, híres rajzoló vagyok, ez a reklám szempontjából nagyon fontos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!