Élő szövet fém vázon

Vágólapra másolva!
A szeptember 22-i kerékpáros felvonulás szervezői voltak a Társalgó vendégei. A válaszokból kiderül, a bringások nem tiltanának ki minden autót a városból, de szívesen látnának több biciklizőt, vagy ahogy mondták, élő szövetet a fém vázon.
Vágólapra másolva!

Még több bringást a buliba!!! Az igazi autómentes nap szeptember 22. 18:00 Műjégpálya

Mikor és honnan indul a felvonulás? Milyen útvonala lesz a felvonulásnak? (Szabi83)
22-én a hősök terétől 18:00-kor, Andrássy-Kodály körönd - Lövölde tér - Rákóczi út - Erzsébet híd - Attila út- Moszkva tér - Margit körút - Margit híd - Szent István körút - vissza a Hősökre. De ha hatig dolgozol, bárhol ránkcsatlakozhatsz, észre fogod venni, merre járunk :D

Milyen céllal szervezted/tétek ezt a napot? (mr_paul)
Hogy végre helyükre kerüljenek a dolgok, és az emberek lássák, hogy nem 2-3 pilincka-kerékpárosról van szó. Szükség van a változásra.

Az autómentes napon is fizetni kell a BKV-jegyért/itthon/20040915azautomentes.html

Milyen múltja van itthon ennek az autómentes napnak? Én nem emlékszem hogy lett volna ezzel kapcsolatban bármilyen megomozdulás... (cool)
Mert mindig átrakják vasárnapra a nemzetközi autómentes napot Magyarországon, hogy a felső vezetés lelkiismeret-furdalás nélkül tudjon az autómentes napon autóval munkába menni, pl. Demszky. Na de majd mostantól...!!!!

"Szeretnénk még 20 év múlva is a városban élni"

Milyen eredménye lehet egy ilyen bringás felvonulásnak azon túl, hogy tök reklámozzátok a saját bringás cégeteket? (cool)
Nem reklámozzuk a saját bringás cégünket, sőt, megpróbálunk kihátrálni a cégnév megjelenése elől tudatosan. Hidd el, hogy ez a biciklis kampány sokkal fontosabb nekünk, mint akárhány forinttal több a zsebünkben. Egymillióért sem lehet tiszta levegőt venni. Szeretnénk még 20 év múlva is a városban élni, ezért ezt a kerékpározást nyomatjuk.

Kik jelentkeztek a felvonulásra eddig és kiket vártok még? (zsirbufe71)
Mindenki és mindenkit, sőt téged feltétlenül! :))) Például jönnek a mozgássérültek is kerekesszékkel - sőt hoznak egy csomó vendéget a vakok intézetéből is kerekesszékkel.

Más városokban nem szerveztek ilyet? (mr_paul)
máshol már szervezik helyettünk, pl. Varsóban augusztusban, nem is autómentes napon 3 ezer fős kerékpáros demonstrációba csöppentünk bele. De ha vidéki vagy külföldi vagy, jövőre szeptember elején keress minket, és küldünk szervezéshez szükséges anyagokat, pl. Baja, Pécs, Szeged, vagy akárhonnan.

Milyen szervezetek és cégek vesznek részt a szervezésben? Mekkora az apparátus? :) (cool)
mindenki beveti minden kapcsolatát, mindenki ingyen dolgozik, a tudását, lelkesedését és ha van, akkor pénzét rakja bele. Így érjük el azt, hogy minden felvonuló szervező is lesz egyben. Pénz szóróanyaghoz, matricához - de ezt már megszerveztük.

Vidéken is szerveződnek a bringás felvonulások és ott sem mozognak majd az emberek autóval? (zsirbufe71)
Vidéken eleve nem mozognak annyit autóval, és jobb fejek a sofőrök is szerintünk...

"Az egész Erzsébet-hidat elfoglaltuk"

Külföldi országokban rendszeresek az ilyen megmozdulások? Mondanátok példát? (zsirbufe71)
Brüsszelben tavaly 4 ezer célirányos engedélyt adtak ki, ezen kívül a városba se lehetett bemenni autóval, a város szélén őrzött parkolóba kellett lerakni az autót, és onnan tömegközlekedéssel menni tovább, a belvárosban megbüntetnek, ha valakit e napon autóban érnek.

Hali! Tetszik az ötlet, de ilyet csináltak már más, külföldi nagyvárosokban is?? Pl.:Párizs, New York, München, Tokyo, stb.?? (heimtommy)
Ez nemzetközi, minden nagyvárosban van, csak Budapest ennyire béna - de majd most!!! Például Párizsban minden pénteken este kb. 3 ezer görkoris megy keresztül a belvároson, ugyanezért, csak ők minden héten pénteken megteszik - reméljük majd mi is.

Én nem olyan rég voltam New Yorkban, ott biztos látványos lehet egy ilyen megmozdulás, de szerinted lehet olyan sikeres itthon is? (Amúgy kifejezetten támogatlak Titeket, csak nem Pesten élek, amúgy kimennék! Sok sikert!) (heimtommy)
Off pedál szemle 5 évvel ezelőtt volt, az akkorát szólt, mint egy atomágyú. 2000 bringás, az egész Erzsébet-hidat elfoglaltuk.

Remélem ez nem lesz annyira gáz dolog az évek alatt mint mondjuk az űbergáz Budapest parádé? (zsolt10)
nem, mert azt autósok szervezik :D Amúgy az profitorientált, mi meg azt se tudjuk, mit jelent az a szó, hogy profit. De most megnézzük az idegen szavak szótárában. :))

"Toboroz, toborozz"

Nehéz volt megszervezni a felvonulást? (Pepsi_light)
Nem, mert mindenki jól állt hozzá és a saját környezetében szervezkedett, és azok is, meg azok is, és azok is...

Szervezhetek én is saját csapatot, vagy csak akiknek megengeditek? Jelentkezni kell valahol, ha a cégünknél toborzok 10 embert a felvonulásra, vagy csak menjünk oda és kész? (radirpok)
Toboroz, toborozz, hatra gyere oda, vagy csatlakozz, ha megcsinálod ezt a cégedben (és 10 ember már untig elég) másnap sokkal jobb lesz a hangulat a munkahelyen. Ez a legjobb teambuilding és ráadásul ingyenes.

Szerintem az ilyen felvonulásoknak igenis van értelmük. Ha más nem, akkor egy jó fröccsözés a végén :)))) (jean_luc)
Ez a beszéd!!!!! Képzelj el a Toldinál 2500 embert, amint mindenki kér egy fröccsöt :D

Milyen más felvonulásokat szoktatok még szervezni? (cool)
a városi biciklisták barátai minden hónap 2. Csütörtökén szintén a Műjégpályától rendszeresen megszervezik ezt, újévi tekerést ugyanők szervezik ugyanonnan, és a fekete tekerés november 1-én a halálos kerékpáros áldozatok megemlékezésére.

Lesz felvonulás jövőre is? Miért nem csináltok egy email listát? Akkor tudnátok értesíteni mindenkit... Persze csak ha ezentúl is lesz. És van még egy kérdésem: ki szponzorálta ezt és mennyi pénz kellett a szervezéshez? (radirpok)
E-mail-listánk van, tudhatnád, és kb. 35747 forint kellett, te is beleadtál, szponzor nincs, inkább felajánlásnak hívnám. De kellett rengeteg lelkesedés, aminek az árfolyamát nem tudom...