ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Pesty László: "Gábor jó barátom volt"
2006. július 13., csütörtök, 12:33|Utolsó módosítás: 2006. július 13., csütörtök, 17:46

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Rend és béke lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Tarlós István üzenete - közölte az [origo] Vendégszobájában Tarlós kampányfőnöke, Pesty László. A filmesként ismertté vált Pesty beszélt arról is, hogy a nyolcvanas években jó barátságban volt Demszky Gáborral, de most már nem érti őt, Tarlósban pedig azt szereti, hogy független. A kampányfőnök felvázolta egy lehetséges kormányválság lehetőségét is.


Tarlós rendet és békét ígér 1/2. oldal >>

Fotó: Fábián Évi
Pesty Lászlónak Tarlós függetlensége tetszik
Ajánlat
Orbán szerződést kötött Tarlóssal
Kormánypárti helyettest is akar Tarlós

Tarlós úr milyen változtatásokat tervez, ha elnyeri a főpolgármesteri széket? [csak&úgy]
- Két dolgot ígér. Bár az elmúlt 16 évben megszokhattuk, hogy a kampányban három-tíz vezetőszlogen is elhangzik a küzdelemben részt vevő politikusok szájából, de mint kampányfőnök arra kértem, legyünk minél rövidebbek. Van egy amerikai mondás: egy érv mindig több, mint három. Ezért minimalizáltuk a választási szlogenek számát, szám szerint kettő van: béke (a politikában, a fővárosi közgyűlésben) és rend (Budapesten). Szívesen kifejtem mindkettőt, de most és itt ez nehéz lenne.

Milyen kampánnyal próbálják majd megfogni a fiatalokat? Őket állítólag leginkább ez befolyásolja, nem a szakmai érvek... [treffhetes]
- Ne higgye, hogy a 16 éves gimnazisták szeretnek focilabda méretű kutyaszarkupacok között bebotorkálni a gimibe, 40 percet várni a buszra, összedőlőfélben lévő iskolákban tanulni. És ne higgye, hogy a budapesti fiatalok többségének különösen szimpatikus az, hogy kemény drogot áruló (heroin) dílerek lepik el a várost, és hogy osztálytársaik egyre nagyobb számban válnak a kemény drogok rabjaivá. (A jointot hagyjuk, baromira nem érdekel.) Nem szeretik, amikor feltörik a szüleik kocsiját, és nem szeretik, amikor összeverik és kifosztják őket egy rádiótelefonért az aluljáróban. Higgye el, a REND a fiatalok igénye is.

Mi az, amit szeret, és mi az, amit nem szeret Tarlós Istvánban? [dingdongding]
- Szeretem a függetlenségét, és szeretem azt, hogy szereti bennem az én függetlenségemet. Szeretem azt, hogy olyan emberrel dolgozhatok, akivel bár néha kemény vitám van, úriemberként akceptáljuk egymást. Szeretem ezeket a kemény vitákat, mert a legdurvább őszinteség jegyében zajlanak, és azért, mert kőkeményen győzni akarunk. Szeretem azokat az embereket, akik biztosak a győzelmükben, még akkor is, ha statisztikusok csekély esélyt jósolnak neki a győzelemre. Aki bunyózott életében (én dzsiudzicuztam), tudja, hogy ha úgy mész be a ringbe, hogy majd lesz valami, vagy nyerek vagy nem, akkor biztos a k.o., feküdni fogsz. Szeretem benne azt, hogy fanatikusan hisz abban, hogy az egy hónappal ezelőtti esélytelennek tűnő helyzetből fanatikus hittel iszonyatos keménységgel felküzdi magát a győzelemig. Csak ilyen emberekkel tudok dolgozni, utálom a kétkedőket és a nyámnyilákat. (Jegyzem meg, egy hónap alatt óriásit ugrott a statisztikánk, és sanszos, hogy bejön az az optimizmus, amiről az imént beszéltem).

Tarlós István eddig független volt, miért döntött úgy, hogy végül mégis csatlakozik a Fideszhez?[frötty]
- Már a kérdést sem értem. A diktatúra idején független volt, lévén hogy még előnyök reményében sem volt hajlandó belépni a kommunista pártba. Jaj, bocsánat, az MSZMP-be. A rendszerváltáskor, hogy megdöntsük a diktatúrát, a radikális rendszerváltó párt, az SZDSZ tagja lett. Aztán '94-ben kilépett, pontosabban kilépett belőle a párt, ahogy ő szokott fogalmazni. Tarlós István független jelölt, szóval még egyszer leírom, hátha valaki nem értette: TARLÓS ISTVÁN FÜGGETLEN JELÖLT. Nem csatlakozott sem a rákoskeresztúri bélyeggyűjtő körhöz, sem a Fideszhez, sem más szervezethez. Nem csatlakozott. Pártonkívüli független jelölt, akit a Fidesz és vagy egy tucat civil szervezet mellékesen támogat.


1/2 következő oldal >>

1. Tarlós rendet és békét ígér

2. Demszkyről, Kókáról és a palotaforradalomrólKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor