500 lóerős szuperautó a Peugeot-tól

Vágólapra másolva!
A július 8-9. között esedékes goodwoodi Sebességfesztiválra a Peugeot egy különleges spotkocsival készül, a 907-es egyelőre csak tanulmányként létezik.
Vágólapra másolva!

Igazi aszfaltszaggató erőgéppel érkezik a Peugeot a júliusi Sebességfesztiválra Goodwoodba, az egyelőre csak tanulmányként létező 907-es a szuperautók felvonulásán vesz majd részt. A kétüléses koncepció motorházteteje alá egy félelmetes, hatliteres erőforrást rejtettek 12 hengerrel és 500 lóerővel.

Szépen körbekrómozott harcsaszája a 907-esnek is van, ahogy minden új generációs Peugeot-nak, az előbb említett motorháztető különben szépen domborodik a nyújtott első fényszórók között. Oldalt légbeömlőket lelni, szám szerint hármat-hármat.

A 907-es különlegessége a hatalmas üvegfelület, az első szélvédő amolyan panorámás, messze felnyúlik a tetőig. A karosszériát szénszálas anyagból készítették, hátul gombnyomásra aktivizálható spoiler rejtez..

A 907-es 4,37 méter hosszú és 1,88 méter széles, tengelytávja kereken két és fél méter. Súlya mindössze 1400 kg, amely 347 lóerő/tonnás arányt jelent.