A Red Bull kaphatja a Renault-motorokat

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing fiókcsapatának társtulajdonosa, Gerhard Berger egy osztrák televíziónak elhintette, az energiaital-gyárosok a következő évben szinte biztosan Renault motorokkal indulnak majd, noha a 2007-es idényre még szerződésük van a Ferrarival.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten bombaként robbant a hír, miszerint a világbajnok Renault készen áll egy újabb csapatot ellátni erőforrásaival a következő idénytől. Egyes lapértesülések szerint, aki a 2007-es szezonban a Renault erőforrásait kívánja autójába "ültetni", annak nem kevesebb, mint 12 millió dollárt kell fizetnie a franciáknak.

A hír hallatán azonnal megkezdődtek a találgatások, hogy vajon melyik csapat állhat rajthoz a jövő évben a Renault motorjaival. Egyesek azt tippelték, hogy a Super Aguri és a Midland a legesélyesebb erre, azonban most úgy tűnik, hogy a Red Bull kaparinthatja meg az idei évben fantasztikusan teljesítő, és eddig szinte 100 százalékosan megbízható egységeket.

"Az idei esztendőben a Renault motorjai a legmegbízhatóbbak a mezőnyben, és a Red Bull igencsak hadilábon áll ezen a területen" - mondta Berger az F1Racing.net-nak adott nyilatkozatában Kanadában. "A Renault szerződés 80 százalékban már megköttetett."

Az osztrák szakember azt is elárulta, hogy Briatore az elmúlt hónapokban több alkalommal is találkozott a Red Bull illetékeseivel, akiket arról biztosított, hogy ha valóban motort szállítanak valakinek a jövő évben, akkor azok csakis ők lesznek.

"A Renault versenygépei hihetetlenül gyorsak, és a megbízhatóságukkal sincsen gond" - folytatta Berger. "Ez az, amire szüksége van a Red Bullnak. Ennek tetejében a Renault motorok sokkal erősebbek, és jóval olcsóbbak, mint a Ferrari egységei."

Bár a Red Bull a 2007-es idény végéig szerződésben áll a Ferrarival, nem kizárt, hogy az olaszok egységeit az energiaital-gyárosok fiókcsapata, a Toro Rosso kapja majd meg a jövő évben, mellyel lehetővé válna az anyacég számára a motorváltás.

Berger azt is elhintette, hogy ha lehetőségül lesz rá, akkor a motorszerződés keretein belül megszerzik a Renault finn tesztversenyzőjét, Heikki Kovalainent is, akit sokan Fernando Alonso utódjaként tartanak számon a franciáknál.