A Hondánál jobb folytatásban bíznak

Vágólapra másolva!
Mindhárom Honda a mezőny első felében végzett ugyan, de az élmezőnyhöz képest nagy a lemaradásuk. Barrichello és Button a tizenkettedik és tizenharmadik helyeket foglalták le, míg a gárda tesztpilótája, Anthony Davidson az ötödik pozíciót csípte el.
Vágólapra másolva!

Tehát a Honda nem túl veretes produkcióval rukkolt elő a pénteki edzéseken, hiszen Barrichelloék bő egy másodperccel elmaradnak az élmenők idejétől. Az pedig soknak tűnik. Ezen még úgy sem tudtak faragni, hogy két különböző hátsó légterelővel is kísérleteztek. Barrichello számára talán annyi lehet a pozitívum, hogy ismét megverte az önmagát még mindig kereső Buttont.

"Az idén ez volt a legnehezebb pénteki napunk"- mondta Davidson, alátámasztva a gyenge időeredményeket. "Az egyensúlyt valahogy sehogy sem tudtuk eltalálni. A gumik egyszerűen nem akartak felmelegedni a megfelelő hőmérsékletre, csak délután volt tapasztalható némi javulás."

A brit tesztpilóta is kitért a többi versenyző által is említett rossz tapadásra: "A pálya még igen rossz állapotban volt, a tapadás nagyon minimális volt, bár a második tréningen azért már javult a helyzet. Az éjszaka folyamán még sokat kell dolgoznunk, de biztos vagyok benne, hogy jó hétvégénk lesz."

Barrichello is egyetértett Davidsonnal: "Délután már sikerült javulást produkálnunk, akkor már szinte minden az akaratomnak megfelelően alakult, szombaton már biztosan minden sokkal jobb lesz. A pálya a kedvenceim közé tartozik, és mivel eddig minden rendben volt, bizakodva várom a folytatást."

"Ez egy teljesen átlagos pénteki nap volt"- vélekedett Button, aki az utóbbi hetekben kisebb hullámvölgyben van. "Sok kört tudtunk megtenni hiba nélkül, így elegendő adat áll a rendelkezésünkre, amiket az éjjel még ki kell elemeznünk. Az egyensúly a rossz körülmények ellenére is viszonylag jó volt, de még sokat tudunk rajta javítani."

A Honda sportigazgatója, Gil de Ferran is annak örült, hogy nem volt különösebb problémája a csapatnak: "A pilóták csúszósnak találták a pályát, de délután már valamivel jobbak voltak a körülmények. A motorok jól funkcionáltak, de az egyensúlyon még van mit javítanunk."