Alonso szerint a Renault visszatér az élre

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso optimistán várja a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjat, ahol véleménye szerint tovább tudja növelni előnyét Schumacherrel szemben..
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Nagydíjat követően a Ferrari magára talált, és Schumacher zsinórban három versenyt is megnyert, mellyel tizenegy pontra megközelítette a bajnokság élén álló Alonsót. A Magyar Nagydíjon azonban fordult a kocka, és az eső ellenére a Renault csak úgy szárnyalt. Fernando vezetett, és gőzerővel haladt a győzelem felé, mikor egy technikai probléma miatt feladni kényszerült a küzdelmet.

Bár Schumacher is kiesett, Kubica utólagos kizárásával felugrott az egy pontot érő nyolcadik helyre, így öt versennyel a szezon vége előtt tíz pont a különbség a bajnokág első két helyezettje között.

Mivel a Hungaroringen fantasztikusan teljesített a Renault, Alonso abszolút magabiztosan várja a Török Nagydíjat, mert úgy gondolja, hogy Isztambulban visszatérhet győzelmi sorozatához, mely a közel két hónappal ezelőtt megrendezett Kanadai Nagydíj után megszakadt.

"Pozitívan várom a folytatást. Irigylésre méltó pozícióban vagyok, hiszen a szezon végéhez közeledve még mindig vezetem a bajnokságot" - mondta Alonso. "Hatalmas volt a nyomás a csapaton a Német Nagydíjat követően, azonban Magyarországon megmutattuk, hogy az R26-os valóban versenyképes."

"Törökország egy újabb verseny, mely más kihívásokat tartogat, de magabiztos vagyok. Ez a fajta pálya fekszik az autóinknak, és a Michelin is fantasztikus abroncsokkal látja el a csapatot. Keményen kall hajtanunk, mindenre oda kell figyelnünk, és nem szabad hibát vétenünk, ez most a legfontosabb. Aztán majd meglátjuk, mi fog történni."

Alonso csapattársa, Giancarlo Fisichella is optimistán várja a hétvégi megmérettetést. Az olasz versenyző úgy gondolja, a Renault Törökországban tovább növelheti előnyét a konstruktőrök versenyében, ahol jelenleg hét ponttal vezet a Ferrari előtt.

"Csalódott voltam a Magyar Nagydíj után. Normális esetben az eső kedvezni szokott nekem, mert fekszik a vezetési stílusomnak, azonban nem volt megfelelő az autóm tapadása, ezért küszködtem" - magyarázta Fisichella. "Jót tett nekem a szünet, rengeteg időt töltöttem a családommal a hajómon. Azonban már alig várom a szezon hátralévő versenyeit. A Renault egyre éhesebb a sikerre, és ismét győzelmeket akar szerezni. Úgy érzem, minden adott a sikerhez, így hamarosan ismét visszatérünk a dobogóra."