Kovalainen válthatja Alonsót a Renault-nál

Vágólapra másolva!
Alain Dassas, a Renault F1 elnöke ismét utalást tett arra, hogy a csapat jelenlegi tesztpilótája, Heikki Kovalainen veszi majd át Fernando Alonso megüresedő helyét.
Vágólapra másolva!

Azóta, hogy a tavalyi év végén Fernando Alonso bejelentette, pályafutását 2007-ben a McLarennél folytatja, a Renault gőzerővel keresi a spanyol világbajnok helyettesét. Bár a franciák mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék Kimi Raikkönent, a finn pilóta nagy valószínűséggel a Ferrari versenyzője lesz a jövő évben, feltéve, ha elhagyja a McLarent.

Azonban az sem kizárt, hogy a Renault egy fiatal, feltörekvőben lévő tehetséget fog választani Giancarlo Fisichella csapattársául. Így került a képbe a csapat jelenlegi tesztpilótája, Heikki Kovalainen, akiről a vezetőség eddig csak jókat mondott.

"Természetesen keressük Fisichella csapattársát a 2007-es idényre, de ez Flavio dolga, nem az enyém" - mondta Dassas az F1Racing magazinnak adott nyilatkozatában. "Azt viszont elmondhatom, hogy egy nagyon jó, és roppant tehetséges versenyzőt szeretnénk leigazolni, és ezt legkésőbb augusztus végéig, szeptember elejéig meg akarjuk lépni."

"Raikkönen kétségkívül fantasztikus versenyző, de még semmi nincs eldöntve. Azt sem tartjuk kizártnak, hogy egy kevésbé ismert, ám annál tehetségesebb pilótát igazolunk a jövő évre. Flavio nagyon jó az ilyenben, mindig megtalálja az ígéretes fiatal tehetségeket, így akár egy ismeretlen versenyzőt is igazolhatunk Giancarlo mellé a jövő évre. És itt jön a képbe Kovalainen, akire illenek az elmondottak. Ő egy fantasztikus versenyző, de mint ahogy azt már mondtam, minden megtörténhet a Forma-1-ben. Akár még Michael Schumachert is elcsábíthatjuk, nemde? Hiszen erről szólnak a híresztelések."

Az elnök azt is megerősítette, hogy Briatore még valóban nem hosszabbította meg év végén lejáró szerződését a Renault-val.

"Annyit mondhatok, hogy ez Flavio döntése, de én optimista vagyok, hogy maradni fog" - mondta Dassas. "A Renault elkötelezte magát a Forma-1 mellett, így ez a tény talán megkönnyíti a döntését."