Alonso súlyos büntetést kapott

Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők törölték Alonso három leggyorsabb körét, így a Renault világbajnoka csak a tizedik helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso számára borzalmasan kezdődött az időmérő edzés utolsó etapja, mikor közvetlenül a kerékcserék első köre előtt jobb hátsó defektet kapott. Ugyan vissza tudott térni a boxba, ám a sérült gumi több aerodinamikai elemet is leszakított az autó hátuljáról, mely megváltoztatta az R26-os stabilitását és tapadását.

A spanyol versenyző végül az ötödik helyen landolt. Alonso elégedetten nyugtázta a történteket, ám ekkor még koránt sem ért véget számára a mai nap Monzában. A sportfelügyelők ugyanis beidézték egy meghallgatásra, miután Felipe Massa azzal vádolta meg a Renault versenyzőjét, hogy az utolsó gyorskörén feltartotta.

"Az időmérő harmadik etapjában Alonso mögött haladtam, aki blokkolt gyorsköröm alatt, ami miatt legalább három tizedmásodpercet vesztettem" - mondta Massa az időmérőt követően.

Bár Fernando nem tulajdonított különösebb jelentőséget a történteknek, a sportfelügyelők a videofelvételek visszanézése és kielemzése után megállapították, hogy a spanyol valóban feltartotta Massát, ezért törölték az időmérő edzésen futott három leggyorsabb körét, mellyel visszacsúszott a tizedik helyre.

A büntetés miatt Alonso esélyei tovább romlottak Michael Schumacherrel szemben, aki Kimi Raikkönen mellől a második pozícióból kezdheti majd meg a vasárnapi futamot. A Ferrari versenyzőjének tehát minden esélye megvan arra, hogy csökkentse hátrányát riválisával szemben a hétvégi Olasz Nagydíjon.