Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es versenyistálló, a Minardi kedden hivatalos közleményében erősítette meg, hogy beolvad a Piquet Sports-ba, és a jövő évben aktív résztvevője lesz a királykategória előszobájaként is emlegetett GP2-es géposztálynak.
Vágólapra másolva!

A Piquet Sports köztudottan az egykori Forma-1-es világbajnok, Nelson Piquet sarja, Nelsinho köré épült, aki a Forma-3-ban és a GP2-ben is a nevét viselő alakulatot erősítettet.

Igen ám, de mivel az ifjabbik Piquet a Forma-1 felé kacsintgat, és a jövő évet már a Renault tesztpilótájaként kezdi majd meg, nem kizárt, hogy a csapat teljes egészében eltűnik, mely feltételezést az is erősít, hogy a Minardi bejelentette: a jövő évben beolvad a csapatba.

"Boldoggá tesz, hogy a Minardi ismét visszatér a motorsport csúcsára" - mondta az olasz gárda menedzsere, Tancredi Pagiaro. "Ez az egyezség lehetővé teszi számunkra, hogy jelen legyünk a motorsport egyik csúcskategóriájában, amin felül már csak a Forma-1 létezik. Nem lesz egyszerű az életünk, de készen állunk a kihívásra, és a győzelmet sem tartjuk lehetetlennek."

A szerződés megkötésével egy időben a Piquet Sports teljes egészében átköltözteti főhadiszállását Olaszországba, mely szintén arra enged következtetni, hogy idővel a Minardi teljesen átveheti a csapat irányítását.

Az egyelőre még titok, milyen néven kezdi meg a csapat a jövő évet.