A Toyota megverné a Hondát Japánban

Vágólapra másolva!
Az elmúlt versenyeken a Toyota messze volt a dobogós helyezésektől, ám John Howett, a gárda technikai igazgatója ennek ellenére is optimistán várja a hazai versenyüknek számító Japán Nagydíjat.
Vágólapra másolva!

A Toyota autói a hétvégi kínai versenyen nem tudták teljesíteni a versenytávot, így az istálló nem a legjobb előjelekkel készül hazai versenyére. A japán alakulat számára igen fontos lesz a suzukai futam, itt kell feledtetniük az elmúlt időszak gyenge eredményeit.

A legutóbbi három-négy versenyen nem tudtuk igazán megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek valójában"- nyilatkozta a technikai igazgató, John Howett. "Tisztában vagyunk vele, hogy az autóink sokkal gyorsabbak, mint amit az utóbbi időben mutatnak. Továbbra is tartjuk azon véleményünket, hogy képesek vagyunk dobogóra állni."

Az 54 éves brit hozzátette, hogy a jelenlegi körülmények közt nagyon nehéz elcsípni egy dobogós helyezést, mert pillanatnyilag két csapat, így négy autó is gyorsabb náluk: "De abban a pillanatban, ha valamelyikőjüknek nehézségeik vannak, vagy hibáznak a versenyzőik, mi ott termünk és a helyükbe lépünk."

Legutoljára a Toyota színeiben Ralf Schumacher állt dobogón, még áprilisban, az Ausztrál Nagydíjon. A német harmadik helyét azóta nem sikerült túlszárnyalni, Ralf és csapattársa, Jarno Trulli is csak egy-egy negyedik helyig jutott azóta.

Howett ennek ellenére kitart amellett, hogy a Toyota a mezőnyben a harmadik leggyorsabb autó: "Természetesen a Ferrari és a Renault kimagaslik a mezőnyből, de pillanatnyilag a McLarennel és a Hondával egy szinten vagyunk."

A kölni székhelyű gárdánál nagyon bíznak benne, hogy végre ezt versenyen is bizonyítani tudják: "Némi nyomás nehezedik ránk, most hogy hazai pályán kell helytállnunk. De bizonyítani akarjuk, hogy jobbak tudunk lenni a másik japán márkánál, a Hondánál"- fejezte be John Howett.