Schumacher: A pihenésé lesz a főszerep

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher vasárnap beszámolt jövőbeni elképzeléseiről, ám a Monzában tobzódó sajtómunkások nem lettek sokkal okosabbak.
Vágólapra másolva!

A német klasszis több hónapos pihenőt tervez, Ferraris szerepvállalásáról viszont nem nyilatkozott.

A múlt hétvégi Brazil Nagydíj után visszavonuló hétszeres világbajnok 16 szezont teljesített a száguldó cirkuszban, és a következő hónapokat pihenéssel fogja tölteni. Schumacher ennél lényegesen többet azonban nem árult el Monzában, a Ferrari istálló rendezvényén.

"Mihez kezdek a jövőben?"- kérdezett vissza a német sztár. "Ez egy izgalmas kérdés! Még én magam sem tudom, hogy milyen szerepkörben fogok a Ferrarival dolgozni"- szomorította el azokat Schumacher, akik arra számítottak, hogy a német konkrét tervekkel fog előállni.

"A következő néhány hónapban csakis a pihenéssel foglalkozom majd"- folytatta a 37 éves versenyző. "Közben azért azt is átgondolom majd, hogy a jövőben mihez kezdjek. A Ferrari rám bízta a döntést, és időt adott nekem arra, hogy kiválasszam a számomra legtesthezállóbb feladatkört. Természetesen számtalan lehetőség szóba jön, de nem kapkodom."

"Az elmúlt évek nagyon intenzívek voltak, mindig nagyon jól fel kellett készülnöm az egyes szezonokra. Most viszont sokkal könnyebb lesz minden. Télen is sokkal több időm lesz, hiszen már nem kell annyit az edzőteremben dolgoznom, mivel nem versenyzem többé"- fejezte be Schumacher.

Egyelőre tehát nem ismert, hogy a pilóta milyen minőségben fog visszatérni a Ferrari fedélzetére. Az olasz autóóriás elnöke, Luca di Montezemolo azonban már konkrét javaslatot is tett Michaelnek, ezek szerint a pilótaként számtalan rekordot felhalmozó Schumacher Jean Todt asszisztense lehetne a Ferrari menedzsmentjében.