Stoddart visszatérne a Forma-1-be

Vágólapra másolva!
Paul Stoddart a Forma-1 karakteres alakja volt. Az ausztrál tavaly eladta a Minardi istállót és 2007-ben a ChampCar szériában próbál szerencsét, de továbbra sem tett le arról, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba.
Vágólapra másolva!

A Minardi hosszú évekig a Forma-1 részese volt, ám a 2006-os szezon már nélküle kezdődött meg, hiszen a Stoddart istállóját felvásárló Red Bull a Scuderia Toro Rosso néven indította el a gárdát.

A Minardi név azonban továbbra is jelen lesz a versenysportban, igaz egy év kihagyással, de ChampCar sorozatban jövőre versenyezni fognak az olasz csapat autói: "A Minardi 21 éven keresztül az autósport legmagasabb szintjén volt. Most nevezhetjük akárhogy is a csapatot, a Minardi névnek óriási történelme van"- nyilatkozta Stoddart.

Az ausztrál üzletember szívesen visszatérne a Forma-1-be is: "Ez a busz viszont a következő öt évben biztos nem fog felvenni bennünket"- mondta képletesen Stoddart, utalva arra, hogy amíg Max Mosley áll a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) élén, addig erre nem lesz esélyük.

"Mielőtt visszatérnénk, óriási változásoknak kell végbe menniük a sportágban"- folytatta az 51 éves ausztrál. "Ha majd jön egy új vezetőség, akkor talán lehetőségünk lesz erre. A jelenlegi feltételek és szabályok mellett viszont örülök, hogy kiszálltunk"- fejezte be Stoddart.