Webber: Schumi megfojthatja Raikkönent

Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint Michael Schumacher túlzott jelenléte nem hogy pozitív, sokkal inkább negatív hatással lehet Kimi Raikkönen zökkenőmentes beilleszkedésére.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher a tavalyi év végén befejezte versenyzői pályafutását, azonban továbbra is a Ferrari alkalmazottja maradt, és az idei évben a tanácsadói szerepet látja el az olaszoknál. A német sofőr ugyan már nem ül autóba, legalábbis eddig nincs tervben, azonban az F2007-es bemutatóján, és annak első tesztprogramján is jelen volt, hogy segítse a csapat munkáját.

Bár a Ferrari vezetősége szerint Michael sokat segíthet majd utódjának, Kimi Raikkönennek a beilleszkedésben, a Red Bull Racing ausztrál versenyzője viszont úgy gondolja, hogy a hétszeres világbajnok jelenléte még nagyobb nyomást helyez a finn pilótára.

"Szokatlan, hogy Michael ott volt a teszten, nagyon szokatlan" - monda Webber. "Ez olyan, mintha az ex- barátod vagy barátnőd jelen lenne. Elég furcsa, hogy a tanárod mögötted áll, miközben te próbálsz hozzászokni az új programodhoz. Ez fullasztó lehet."

Webber azt is elmondta, véleménye szerint Schumacher visszavonulásával több versenyzőnek is lehetősége lesz az idei évben a győzelemre, és biztos benne, hogy egy igen izgalmas, és érdekfeszítő év elé néz a Forma-1.

"Michael minden évben sok győzelmet elvitt, ám most ezek a győzelmek másoké lesznek. Éppen ezért úgy gondolom, hogy az idei évben sokféle arc megfordul majd a dobogó legmagasabb fokán, mivel Michael már nem veszi el tőlük a győzelmet" - tette hozzá Webber.