Piquet: Fokozatosan kell előremenetelni

Vágólapra másolva!
A Renault újdonsült tesztversenyzője, Nelsinho Piquet egyelőre nem foglalkozik jövőjével, elsődleges céljának azt tartja az idei évben, hogy minél jobb munkát végzett a teszteken.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Nelson Piquet fia az idei évben a világbajnok Renault istálló harmadik számú versenyzőjeként bizonyíthat a királykategóriában.

Bár a brazil sofőr bevallotta, legfőbb vágya, hogy egy nap versenyzőként szerepelhessen a Forma-1-ben, idén mégis az lesz a célja, hogy a teszteken a lehető legjobb munkát végezze a Renault színeiben.

"Nem akarok fejjel a falnak rohanni. Mikor valaki a Forma-1-be érkezik, elszaladhat vele a ló, és nagyon könnyen rossz benyomást tehet az emberekre. Természetesen nekem is az a legfőbb vágyam, hogy egy nap versenyző legyek, de ez teljesen normális" - mondta az ifjabbik Piquet, aki ma kezdte meg a munkát az új festéssel ellátott R27-es modellel a spanyolországi Valenciában.

"Egyelőre még fogalmam nincs, milyen lehetőségem lesz a továbblépésre, azonban már nagyon izgatottan várom, hogy megkezdjem a valódi munkát a világbajnok Renault-val. Rengeteget kell még tanulnom, és először is jól kell végeznem a dolgom."

"Az elmúlt években is láthattuk, hogy a Renault nem kockáztat a versenyzői fronton, keményen dolgoztatja őket, hogy minél többet tanuljanak. Nekem is ez a célom 2007-re. Meg szeretném mutatni, hogy jól végzem a dolgom, és hasznára válok a csapatnak" - tette hozzá a GP2-es bajnokság tavalyi második helyezettje.

Bár édesapja és előélete miatt igen nagyon az elvárások vele szemben, Nelsinho nem aggódik az idei év miatt, mert biztos benne, hogy könnyen beilleszkedik majd új csapatához, és eredményes munkát tud végezni 2007-ben.

"Először is pontosan meg kell ismernem az új autót, és hogy miként dolgozik a csapat. Karácsony előtt többször is teszteltem az R26-ost, így lehetőségem volt bepillantást nyerni a Renault világába" - magyarázta.

"Elégedett voltam az eredménnyel, nem csak azért, mert a köridők jók voltak, hanem mert minden egyes alkalommal jobban teljesítettem. Hogy valaki sikeres lesz-e a Forma-1-ben, az leginkább attól függ, milyen kemény munkára képes: megismerni az autót, feltérképezni a beállításokat, hogy az autó a legjobban kezelje az abroncsokat, és jó kapcsolatot kialakítani a mérnökökkel. Ezek mind elengedhetetlenek. Azonban mindehhez sok idő kell, és ezen fogok dolgozni 2007-ben."