A Renault kilépett a GPMA-ból

Vágólapra másolva!
A Renault követte a Toyota példáját, és azonnali hatállyal kilépett az Autógyártók Szövetségéből (GPMA), jelentette be csütörtöki közleményében a világbajnok francia alakulat.
Vágólapra másolva!

Azzal, hogy biztossá vált a Forma-1 hosszú távú jövője, és a rivális széria fenyegetése sem kérdés többé, a Renault vezetősége úgy döntött, nincs értelme annak, hogy továbbra is a GPMA tagja maradjon, és azonnali hatállyal elhagyta az Autógyártók Szövetségét.

"A Renault a mai nap értesítette a GPMA tagjait, hogy azonnali hatállyal elhagyja a szövetséget. A Renault úgy gondolja, hogy csak úgy lehet eredményes tárgyalásokat folytatni a FIA-val, ha az összes autógyártót bevonva tárgyalja a sport jövőbeli ügyeit, a Ferrarit és a Toyotát is beleértve" - állt a Renault hivatalos közleményében.

"A Renault megerősítette jelenlétét a sportban, és elkötelezettségéről tett tanúbizonyságot, mikor motorszállítói szerződést kötött a Red Bull Racing istállóval a 2007-es idényre. A Renault továbbra is együtt szeretne működni a többi autógyártóval és a FIA-val, hogy a költségek csökkentése mellett még jobbá tegye a versenyt, és biztosítsa a sport hosszú távú jövőjét."

A Renault döntése mindössze néhány hónappal azután született meg, hogy a FIA elnöke, Max Mosley és a GPMA ügyvezetője, Professzor Burkhard Goeschel megegyezett a Forma-1 hosszú távú jövőjéről, ezzel elhárítva a rivális széria fenyegetését.

A Renault kiválásával már csak a BMW, a DaimlerChrysler (Mercedes), és a Honda alkotja a GPMA-t.