Fisichella: fel fog támadni a Renault

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella egyáltalán nem aggódik a Renault jelenlegi teljesítménye miatt, ugyanis biztos benne, hogy a következő hetekben érkező aerodinamikai újdonságokkal minden tekintetben felkészülten kezdhetik meg az idényt.
Vágólapra másolva!

Bár a Renault eddig képtelen volt felvenni a lépést a Ferrarival és a McLarennel, Fisichella nem aggódik a francia gárda jelenlegi teljesítménye miatt. Az olasz versenyző úgy gondolja, hogy a jövő hónapban megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjnak ugyanolyan esélyesen vághatnak majd neki, mint legközelebbi riválisaik.

"Továbbra sem vagyunk olyan szinten, mint a legjobbak" - mondta Fisichella a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Azonban az R27-es még nem végleges, így a héten megrendezésre kerülő bahreini tesztek kulcsfontosságúak lesznek. Egyelőre még nem tudjuk, hol állunk a többiekhez képest. Montmelóban lassabbak voltunk a Ferrarinál, pedig az új első szárny javított valamelyest a teljesítményünkön. Azonban nem egyszerű kiértékelni a teszteket: csak találgatni lehet, miként mennek a riválisok."

"Nem egyszerű megjósolni, hogy ki mennyi üzemanyaggal futott. Az sem elhanyagolható tényező, hogy egyes pályákon más és más lehet az erősorrend. Egyszer ez, másszor az van előttünk, egyszerűen képtelenség megmondani, ki hol áll a mezőnyben" - tette hozzá Fisichella, aki szerint profitálhat még az új Bridgestone-okból, ugyanis azok fekszenek vezetési stílusának.

"Mindenki azonos gumikkal fut majd az idei évben. Egészen a tavalyi évig egyes pályákon a Michelin, míg máshol a Bridgestone volt a nyerő. Most viszont a tapadás, az aerodinamika, és a stratégia határozza majd meg a csapatok közti különbséget. Azonban úgy gondolom, hogy nekem fekszenek az új abroncsok, így valamelyest előnyben lehetek."