Alonso és Schumacher egymás ellen

Vágólapra másolva!
A sportok Oscar díjának is nevezett Laures díj jelöltjei között van a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher és tavalyi legnagyobb ellenfele, a két bajnoki címmel rendelkező Fernando Alonso is, így a küzdelem tovább folytatódik.
Vágólapra másolva!

Az már korábban kiderült, hogy világbajnoki címe megvédése után Fernando Alonso - aki a tavalyi évben alulmaradt Federerrel szemben - ismét a jelöltek listájára került. A spanyol pilóta egyik legnagyobb ellenfele a tavalyi évben visszavonult Michael Schumacher lesz, aki 2002-ben és 2004-ben is megkapta az év legjobb sportolójának járó elismerő díjat.

A két sofőrnek olyan ellenfelekkel kell harcba szállnia, mint az olasz futballválogatott kapitánya, Fabio Cannavaro, a sprinter, Asafa Powell, illetve a golfcsillag, Tiger Woods.

Hét kategóriában hirdetnek ki győzteseket, akiket a Laures Világsport Akadémia 43 fős testülete választ majd ki. A jelöltek listáját kedden hozták nyilvánosságra, akiknek áprilisig kell várniuk az eredményhirdetésre. Az év csapata díjért harcolók között is van Forma-1-es alakulat, méghozzá a Renault F1-es istálló.

A díjátadó ceremónia április 2-án a spanyolországi Barcelonában kerül megrendezésre.