A Honda motorok miatt estek ki a Super Agurik

Vágólapra másolva!
Anthony Davidson majdnem nagyszerű versenyt futott, de a Honda motor megadta magát Super Agurijában, ezért a brit nem sokkal a futam vége előtt kiesett. Csapattársa, Takuma Szato a 35. körben hasonlóképpen járt.
Vágólapra másolva!

A Super Aguri versenyzői az első két futamon mindketten célba értek, ám Baherinben ezúttal egyik versenygépet sem intették le. A mai a tavalyi Hockenheimi futam óta az első kettős kiesése volt a kiscsapatnak.

"Nem volt jó napunk ma"- kezdte Szato, akinek autója óriási füstfelhőt okádott, amikor elszállt benne a Honda erőforrás. "A rajtom pedig jól sikerült, néhány helyet előre tudtam lépni, de aztán baj volt a tapadással és az autó instabil volt."

"A verseny második felében a motor teljesítménye rohamosan csökkent, és végül nem is tudtam teljesíteni a távot. De a csapat óriási munkát végzett az elmúlt időszakban, és úgy vélem, hogy hosszú ideig ez a mai volt az utolsó, hogy nem értünk célba"- értékelt a japán pilóta.

Davidson sem látta a kockás zászlót, mégis pozitívan értékelt: "Ez volt az eddigi legjobb F1-es versenyem. Egész idő alatt akcióztam, a srácok nagyon keményen, de tisztán játszottak. A bokszkiállások jól sikerültek, minden a tervek szerint alakult."

"A taktika is jól működött, de nem sokkal a verseny vége előtt füst csapott ki az autómból. Lassabb tempóra kellett váltanom, de a fiúk szóltak a garázsból, hogy ki kell állnom. Ennek ellenére is jó napom volt"- fejezte be Davidson.