Sauber szerint Raikkönen még gyorsabb lehetne

Vágólapra másolva!
Peter Sauber, a Sauber istálló korábbi csapatfőnöke, a BMW jelenlegi tanácsadója meg van róla győződve, hogy korábbi pilótája, Kimi Raikkönen még gyorsabb lehetne a pályán, ha a Forma-1 technikai oldalával egy kicsit többet foglalkozna.
Vágólapra másolva!

Ha a Ferrari pilótái közt a téli tesztek és az idei szezon első három futama után sorrendet kellene felállítani, akkor megállapítható, hogy Felipe Massa rendre gyorsabb volt márkatársánál, az első ferraris évét teljesítő Kimi Raikkönennél.

A pilóták pontjait összesítő táblázaton azonban a finn áll jobban, Raikkönen ugyanis a McLaren-Mercedes két kiválóságával, Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal egyetemben 22 pontot gyűjtött eddig, míg Massa "csak" tizenhétig jutott.

Peter Sauber 2001-ben szerződtette Raikkönent, így jól ismeri a kétségtelenül nagyon tehetséges pilótát. A svájci szakember szerint a finn versenyző még gyorsabb lehetne, ha a technika iránt is érdeklődne kicsit.

"Kimi erőssége egészen biztosan nem abban rejlik, hogy kiválóan ismeri a Forma-1 technikai hátterét is"- nyilatkozta némi éllel Sauber. "Hihetetlen gyors, kiválóan összpontosít és remekül feltalálja magát a párharcokban is. Óriási tehetség, ösztönösen ilyen jó, érzésből vezet"- méltatta a Ferrari versenyzőjét a svájci.

"Nem akarom hiányosságként felróni Kiminek azt, hogy a technikai háttér iránt nem igazán érdeklődik, hiszen a jelek szerint erre nincs is szüksége"- folytatta a BMW Sauber istállónál tanácsadóként tevékenykedő egykori csapatfőnök.

"De roppant érdekes lenne megnézni, hogy mennyire lenne jó, ha a technikára is fordítana egy kis időt, bár szerintem Kimi így is a mezőny egyik leggyorsabb pilótája"- tette hozzá Peter Sauber.