A Super Aguri megtartaná Szatót

Vágólapra másolva!
Az idei év eddigi egyik legnagyobb pozitív meglepetése Takuma Szato és a Super Aguri istálló. A japán pilóta és a kiscsapat idén remekül teljesít, hat futam után már négy pont szerepel a számlájukon. De vajon meddig tart a "házasság"?
Vágólapra másolva!

Nem meglepő, ha a Super Aguri csapata mindent elkövet azért, hogy egyik autóját a következő szezonban is Takuma Szato vezesse.

"Nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat Takuma köré épül"- nyilatkozta Daniele Audetto, a japán gárda ügyvezető igazgatója. "Taku nélkül ez a csapat nem létezne."

Amikor 2005-ben a Honda elbocsátotta Szatót, Japánban óriási felzúdulás volt. A rajongók azonban megnyugodhattak, hiszen a Honda háttértámogatását élvező Super Agurinál lehetőséget kapott kedvencük.

Az első év nem sikerült túl jól, a nulla tapasztalattal rendelkező csapat sereghajtó volt. Az idei évben viszont egy pillanat alatt a középmezőnybe ugrott az istálló, előbb Spanyolországban megszületett a gárda első F1-es pontja, majd néhány hétre rá a Kanadai Nagydíjon a szerencsések táborát erősítő Szato úgy lett hatodik, hogy nem sokkal a leintés előtt körbeautózta Fernando Alonsót.

A japán pilóta teljesítményére természetesen más csapatok is felfigyeltek, egyesek már a Toyotával is szóba hozták, ahol az ázsiai a gyengélkedő Ralf Schumachert pótolhatná.

A kis költségvetésből gazdálkodó Super Aguri viszont csak abban az esetben tudja megtartani zászlóshajóját, ha a Honda továbbra is támogatja a korábbi F1-es versenyző, Aguri Szuzuki csapatát.

Audetto mindenestre bízik benne, hogy még sokáig együtt dolgozhatnak a japán versenyzővel: "Az emberek az életben is kötnek házasságokat, de hogy az meddig tart, azt sohasem lehet előre tudni.