Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Massa a lekörözöttek miatt lett második

Vágólapra másolva!
Felipe Massa a lekörözösék során elvesztegett időben látja az első hely elvesztésének okát.
Vágólapra másolva!

A brazil pilóta az első kockából indult, majd vezette is a versenyt a rajt pillanatától. Sikerült egy kis előnyt gyűjtenie Raikkönennel szemben a futam során. Az utolsó kerékcsere idején azonban csapattársa jónéhány gyors kört tudott megtenni forgalommentes pályán, míg Massának ekkor a lekörözendőkkel kellett bajlódnia.

"Mindenkinek tisztán kell látnia, hogy a mai versenyt a nagy forgalom miatt vesztettem el"- kezdte Massa - "A verseny első részében több, mint 4 másodperces előnyt tudtam összegyűjteni Kimi előtt, tökéletesen meg tudtam valósítani az elképzeléseimet, mert tiszta volt előttem a pálya. 4.8 mp-cel vezettem az első kerékcsere előtt, simán vissza is jöttem az élre."

"A második tankolás előtt is volt három köröm növelni az előnyömet és ismét könnyedén jöttem vissza az élre."

"Ezek után viszont belekerültem a mezőny sűrűjébe, hatalmas forgalom volt előttem, túl sok időt vesztettem az előzgetésekkel. A forgalomban nem tudott a karosszéria elegendő leszorító erőt termelni, ezért sebességet, tehát időt is vesztettem. Alapvetően ez volt a legnyagyobb problémám, emiatt vesztettem el a győztes pozíciót."

Annak ellenére, hogy Massa személyesen nem tudta megvalósítani a legfőbb célját a mai versenyen, a brazil versenyző magabiztosan jelentette ki, hogy a ferrari megtörte a McLaren fölényét:

"Az autó kiválóan működött a verseny minden percében, nagyszerű eredmény, hogy a dobogó két felső fokát tudtuk megszerezni, sokat jelenthet ez még a bajnokságban. A McLarent nézve - amely vezetik a táblázatot - azt hiszem jó ha látnak egy ilyen hétvégét is!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről