Nem a BMW lesz a Renault egyetlen ellenfele a hétvégén

Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok Renault idén nem az első helyért folytat kemény harcot, hanem egyelőre azért a harmadikért, melyen a megerősödött BMW tanyázik. A francia gárda legutóbb Magny-Coursban bizonyította, hogy közeledik német vetélytárshoz, a pilóták a hétvégi Brit Nagydíjon pedig faragnának is hátrányukból.
Vágólapra másolva!

A konstruktőrök versenyében a Renault 20 ponttal van lemaradva a BMW mögött, ezért Giancarlo Fisichella legfőbb célja, hogy a csapat Silverstone-ban a rivális előtt végezzen. Heikki Kovalainen szerint azonban nem szabad csak erre koncentrálni, a finn már a két élen álló csapatot is célba vette.

Fisichella pozitívan értékelte a franciaországi hétvégét, ahol tartani tudták az iramot a többiekkel, és legfőképpen a BMW Sauber istálló pilótáival. Az olasz úgy véli, hogy a csapatok között, ha lassan is, de csökken a különbség, Silverstone-ban ezért az a célja, hogy még közelebb férkőzzön a többiekhez: "A silverstone-i valójában egy újabb hazai verseny lesz a magny-cours-i után, mivel Enstone-ban is van egy gyárunk, ahonnan rengetegen jönnek ki a futamra, hogy támogassák a csapatot, ezért is lenne fontos egy jó eredmény."

"Újra a BMW a legfőbb riválisunk, és az a célunk, hogy előttük végezzünk. Az utóbbi két évben negyedik voltam ezen a versenyen, ha ezt meg tudnánk ismételni, remek teljesítmény lenne"- bizakodott Fisichella.

Heikki Kovalainen franciaországi versenyének az első körben lőttek egy ütközés miatt, így az újoncnak esélye sem volt a pontszerzésre. A finn évekig élt Nagy-Britanniában, ahol Forma-1-es karrierje előtt szép sikereket könyvelhetett el, reméli ez a sorozat most sem szakad meg: "Nem minden energiánkat fordítjuk a BMW-re, hiszen rajtuk kívül a Ferrarira és a McLarenre is figyelnünk kell, mert végső soron őket is le akarjuk győzni"- mondta optimistán a finn.

"Kezdünk magunkhoz térni, és még tovább akarunk lépni. Remélhetőleg ez a folyamat a hétvégén is folytatódni fog. Két héttel ezelőtti tesztünk jól sikerült ugyanitt, ezért az autó pénteki alapbeállítása már megvan. Mint mindig, most is a maximumra törekszünk, így a hétvégén újra megpróbálunk pontszerző helyen végezni"- fejezte be a finn.