Ron Dennis békésen tisztázná a kémügyet a Ferrarival

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke a Magyar Nagydíj alkalmával elmondta, bízik abban, hogy a Ferrarival sikerül nyugodt körülmények között lezárni a kémbotrányt. Ennek reményében találkozóra hívta kollégáját, Jean Todtot, aki azonban elkésettnek nevezte a gesztust.
Vágólapra másolva!

Mint ismert az FIA világtanácsa bűnösnek találta a wokingiakat jogtalan ferraris információk birtoklásáért, ám nem büntette meg a csapatot, mivel nem látta bizonyítottnak, hogy a gárda felhasználta volna az adatokat. Az Olasz Automobil-szövetség nyomására, Max Mosley FIA elnök, a Nemzetközi Sport Fellebbviteli Bíróság elé viszi az ügyet.

A magyarországi versenyt követően az olasz sajtó képviselői előtt Ron Dennis felajánlotta, hogy találkozik a Ferrari vezetőivel és szemtől-szemben, barátságosan oldja meg a kémüggyel kapcsolatban felmerült problémákat.

"Megértem a Ferrarit, amely igazán azt hiszi, hogy azok az úgynevezett dokumentumok a McLarennél voltak. Érthető a helyzetük, függetlenül attól, hogy kinek címezték eredetileg az iratokat" - kezdte az angol. "De azt az adatállományt egyetlen egy McLaren alkalmazott sem ismerte. Éppen ezért reménykedünk, és szeretnénk is jó megoldást találni a csapatok közötti konfliktus rendezésére, mert nem akarunk a Forma-1-nek bármilyen módon is ártani."

Mindeközben Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke úgy vélekedett, hogy mclarenes kollégájának hamarabb kellett volna lépnie.

"Jobb lett volna, ha ezt a felajánlást négy hónappal ezelőtt teszi meg"- mondta a francia a Sky Italiának. "Akkor még elkerülhető lett volna a Ferrari, és maga a sportág megkárosítása."

Mint arról mi is beszámoltunk, Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke, az olasz szövetség kérésére az ügyet áttette a Nemzetközi Sport Fellebbviteli Bíróságra. Az elnök annak ellenére döntött így, hogy az FIA világtanácsa már kimondta bűnösnek a McLarent a sportszabályzat megsértéséért, de elegendő bizonyíték hiányában nem büntette meg.

Dennis, bár nem ért egyet az eset újratárgyalásával, bizakodva várja az eljárást: "Határozottan hisszük, hogy a bíróság nem hoz a világtanácsétól eltérő ítéletet. A McLaren ugyanis éppen azért nem kapott büntetést a júliusi meghallgatás után, mert kizárólag egy alkalmazottja egyéni akciójáról volt szó."