Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de lesznek tartósabban felhős, párás tájak is – írja a Köpönyeg.hu. Csapadék nem várható.

Reggel mínusz 3, délután plusz 2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton és vasárnap mindkét nap változóan felhős, reggelente párás, ködfoltos idő valószínű. Hószállingózás, ónos szitálás a ködös tájakon kialakulhat. Reggelente kemény fagy ígérkezik mínusz 13, mínusz 5 fokkal, és délutánonként is hideg téli idő lesz mínusz 4, plusz 2 fok közötti hőmérséklettel.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Nem fájó félreállni, csak furcsa. Továbbra is érdekli a stratégiaalkotás, de a napi fesztiválszervezésből kiszáll. Magyarország nagyjából behozta az ízlésbeli lemaradását. A globális top 10-ben már ott van a Sziget, de a legjobb 5-ben még nem. Interjú Gerendai Károllyal.

Orbán Viktor elárulta, ki volt a legnagyobb ellenfele. Minden országban azon lesznek, hogy Sorost kiszorítsák, ezt már most lehet érzékelni Európában – mondta Orbán Viktor a 888.hu-nak adott interjújában. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 12 ezer exportképes vállalkozásra van szüksége Magyarországnak.

Nagy tételben hamisították a húszezrest. A laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el, pontosan eltervezték, megszervezték a hamis bankjegyek terjesztését.

Háború is kitörhet, ha nem teszünk ellene valamit. A globális felmelegedés és az óceáni szemétszigetek jelentette probléma mellett az átlagember vélhetően könnyen átsiklik ama tény felett, hogy bizony a kozmoszon is „ott hagyjuk a kezünk nyomát".

Így kapcsolódik egymáshoz Bróker Marcsika és a Jobbik. Több szálon kapcsolódott a politikához a karibi térségben elfogott Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor volt ügyvezetője. Az asszonyt több tízmilliárdos csalással gyanúsítják. A háttérben felbukkan a Jobbik, de a baloldali ellenzék is.

Boldog névnapot

December 16. az év 351. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 15 nap van hátra.

Ma az Alettákat és Etelkákat ünnepeljük.

Az Aletta német - olasz eredetű női név, mely az Adelheid fríz és németalföldi formájából származik.

Az Etelka az Etele férfinév női párja. A név Dugonics András író alkotása az Etelka című művében.

Távkapcsoló

Este 10-kor a TV2 a Kényszerleszállás című Denzel Washington-filmet adja, az RTL Klubon Sebestyén Balázs Gyertek át! című vetélkedőjével lazíthatunk. Ha ránk (meg zenét is) hallgat, akkor megnézi Hajós András műsorát, a Dalfutárt, már nincs sok rész belőle: ez 22.55-től megy a SuperTV2-n. Hétvégére hideg időt mondanak: ha van a közelben behavazott hegy egy szánkózásra, síelésre, akkor használjuk ki, de este vackoljunk be, fűtsük be a lakást, tegyünk fel főni egy jó teát (akár rummal), és nézzük meg az X-Faktor döntőjét szombaton, vasárnap pedig a Sztárban szár + 1 kicsit.

Mozipremierek

  • Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet
  • A művészet templomai: A római Szent Péter-bazilika és pápai bazilikák
  • Soul Exodus
  • Sárkány közeleg
  • Derült égből apu
  • David Bowie arcai
  • Aranjuezi szép napok