Vágólapra másolva!
Wimbledoni teniszgyőzelme úgy felvillanyozta Goran Ivanisevicet, hogy bejelentette, nemhogy az idény végén nem vonul vissza, de még két évig folytatja profi pályafutását - amennyiben sérült válla bírja a terhelést.

A horvát teniszező az angol nyílt teniszbajnokság fináléjában az ausztrál Patrick Raftert győzte le, noha a viadalon csupán a szervezők jóindulatának köszönhetően, szabadkártyával indulhatott.

A 30 esztendős Ivanisevic a horvát Vjesnik című napilapnak nyilatkozott terveiről: "Beszéltem néhány emberrel, akik már átestek hasonló műtéten, és egyszerűen úgy döntöttem: összeszorítom a fogaimat és játszom még két évet. Tudom, hogy fájni fog, de fájt az elmúlt három évben is, és csak fájdalomcsillapítókkal tudtam játszani. Viszont a sebészek azt mondták, a műtét miatt négy hónapot ki kell hagynom, ráadásul nem garantálják, hogy tökéletesen meggyógyulok."

Ivanisevic azt is kijelentette, hogy az amerikai Pete Samprashez hasonlóan ő is csupán néhány kiválasztott tornán indul majd. "Már öreg vagyok, elegem van az utazásból, a korán kelésből, a repülőről repülőre, hotelből hotelbe vándorlástól. A fiatalabbak úgysem tisztelnék a koromat" - mondta Goran.

Pincési László

Korábban: