Vágólapra másolva!
Kedden este a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésen Könyves Norbert mesterhármasának köszönhetően a DVSC 3-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a debreceni Nagyerdei Stadionban, így Herczeg András csapata 3-1-s összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.

A kispesti odavágón a DVSC gólnélküli döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként. Noha a vörös-feketék jószerivel végigtámadták a mérkőzést, még tizenegyesből sem sikerült betalálniuk.

A Loki bekezdett a visszavágón. A negyedik percben kispesti Baráth Botond akart felszabadítani a tizenhatoson belül, azonban csapattársát, Heffler Tibort találta telibe, így a labda a debreceni Könyves Norbert elé pattant, aki megtolta a kivetődő Horváth András mellett és az üres kapuba passzolt (1-0).

A 37. percben ismét a szemfüles Könyves Norbert szomorította a Nagyerdei Stadionban helyet foglaló Honvéd-szurkolókat.

A kispesti Ivan Lovric és Heffler Tibor kommunikációs zavara utána a debreceni támadó köszönte szépen, lecsapott egy előrevágott labdára, és növelte csapata előnyét (2-0).

A Loki már az első félidőben eldönthette volna a továbbjutást.

A 42. percben Bódi Ádám remek beadását a svájci Haris Tabakovic bólintotta a jobb kapufára.

A fordulás után a Honvéd mindent feltett egy lapra, míg a Loki kedvére kontrázhatott. Az 57. percben Danilo tesztelte éles szögből Tomás Kosickyt, majd az ellentámadásból Tabakovic kis híján bombagólt lőtt 18 méterről.

A 63. percben újabb kabaréba illő gólt kapott a Honvéd.

A debreceni Bódi Ádám 25 méteres bombája megpattant Haris Tabakovic hátán, az irányt változtató labda teljesen becsapta a jobbra vetődő Horváth András, míg a kipattanóra érkező Könyves Norbert bekísérte a labdát a kispesti kapuba (3-0).

Könyves Norbert (balra) nem mindennapi mesterhármassal jelentkezett Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 68. percben szépített a Budapest Honvéd.

A csereként beálló Lukács Dániel remek labdát tekert Eppel Márton fejére, a rögbis fejvédőben játszó kispesti csatár pedig a bal alsó sarokba fejelt (3-1). Négy perccel később nem sok hiányzott ahhoz, hogy a vendégek feljöjjenek egy gólra. Ismét Lukács kanyarintott középre, az érkező Eppel ezúttal a jobb alsó sarok irányába fejelt, Tomás Kosicky azonban óriási bravúrral kiütötte a labdát.

A Budapest Honvéd az első mérkőzésen eldönthette volna a továbbjutást a zömével fiatalokkal felálló DVSC ellen,

de nem tudott betalálni a Bozsik Stadionban és ennek a visszavágón látta kárát. Supka Attila csapata ezzel búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Továbbjutott a DVSC 3-1-s összesítéssel