A borzalmas állapotban lévő Alain Delon öröksége: több százmillió euró a tét

Vágólapra másolva!
Alain Delon 2019-ben agyvérzést kapott, és azóta egyre rosszabb állapotban van. Jó ideje áll a bál Alain Delon öröksége körül: a családja beperelte a 88 éves színész házi ápolóját és élettársát attól való félelmükben, hogy szeretné megszerezni magának édesapjuk vagyonát. Egy friss bírósági döntés szerint pedig a színészóriás egyedül többé nem rendelkezhet a pénzügyeiben. Eközben a világhírű francia színész gyerekei közötti viszony is rendkívüli módon megromlott.
Vágólapra másolva!

A színészfejedelem családja mára széthullott, házvezetőnője és gyerekei tavaly óta pereskednek. A háttérben nem más áll, mint Alain Delon öröksége.

Alain Delon öröksége
Alain Delon öröksége hatalmas összegre rúg
Fotó: AFP 

Mekkora Alain Delon vagyona?

Januárban Nicolas Rebbot, Delon ügyvédje egy televíziós műsorban

 a világhírű színész vagyonát körülbelül 300 millió euróra becsülte. 

Ehhez komoly értéket képviselő ingatlanok tartoznak, köztük egy kastély Douchyban, Orléans közelében, gyönyörű, 120 hektáros birtokkal, amely több tízmilliót, talán 45 millió eurót is ér. Van egy ingatlana Svájcban, és volt egy háromemeletes háza Párizsban, amelynek eladásából közel 100 millió euró folyt be. 

Nem beszélve arról a sok műalkotásról, ami a világhírű francia színész tulajdonában van, valamint azokról, amelyeket már eladott, 8 millió euróért. 

Alain Delon amellett, hogy színészként is része a francia kulturális örökségnek, producerként és társproducerként is aktívan tevékenykedett. Ezek a filmek pedig az elkövetkező 5-10 évben még komoly hasznot hajtanak. 

Egy ritkaságszámba menő borgyűjtemény is szerepel a vagyonelemek között. 

A francia színészóriás helyzete drámai módon romlott az elmúlt időszakban. Erről tanúskodik az októberben nyilvánosságra került orvosi jelentése is, amely szerint a színész súlyos, halálos kimenetelű társbetegségekben, valamint akut zavarokban szenved.

Elmérgesedett családi viszály

Időközben szűnni nem akaró családi viszály bontakozott ki a családtagok között, amelynek középpontjában vitán felül Alain Delon egészségi állapota áll. 

Egyik fia, Alain-Fabien Delon tavaly karácsony előtt feljelentést tett nővére, Anouchka Delon ellen, mondván, hogy a nővére nem őszinte, és kihasználja édesapjuk gyenge egészségi állapotát.

Alain Delon
Alain Delon lányával, Anouchkával
Fotó: AFP 

Március elején végül Alain Delon gyerekei megállapodtak abban, hogy kérik a bíróságtól apjuk megerősített felügyeletét, amit április 4-én a bíróság jóvá is hagyott. Már januárban bírósági védelem alá került egyébként az idős színész, és ezt minősítették át „megerősített kurátorsággá”. Az indoklás szerint a döntés a felnőtt személynek és a vagyonának a védelmét célozza. 

Az intézkedés azt jelenti, hogy kurátort neveznek ki Alain Delon pénzügyeinek irányítására, vagyonának kezelésére, és többé egyedül nem rendelkezhet ezekben az ügyekben. 

Ez újabb fordulatot jelentett annak a perpatvarnak a történetében, amelynek során tavaly nyáron már egyszer összefogtak a testvérek – Anthony, (59), Anouchka (33) és Alain-Fabien Delon (29) –, hogy bírósági úton kilakoltassák Hiromi Rollint (66), Alain Delon házvezetőnőjét-élettársát, az egykori japán sminkest apjuk házából. Azt állították, a nő el akarja vetetni vele magát feleségül, és a vagyonára pályázik. Delon lánya úgy fogalmazott, édesapja házvezetőnője, Hiromi Rollin számító, és csak a vagyon érdekli.

A bíróság azonban elutasította a keresetet, mert Rollin úgy nyilatkozott, hosszú távú és stabil kapcsolata van a színésszel. 

Hogy oszlik meg Alain Delon öröksége? 

A család „szétesését" jól mutatja egyébként az a karácsonykor közzétett fotó, amelyen a színész mosolyogva látható két fiával és unokáival szenteste. Egyvalaki azonban feltűnően hiányzott a képről: a lánya, Anouchka. Anouchka január 1-jén posztolt egy fotót az Instagram-fiókjára, amelyen kettesben van édesapjával, és megöleli őt. 

Erre reagált Alain-Fabien is, aki egy francia lapnak adott interjújában „gazembernek" nevezte nővérét, aki „maffiaszerű" módszereivel úgy tesz, mintha ő lenne a kedves, apja egészségi állapota miatt aggódó kislány, közben pedig meg sem látogatta karácsonykor.

Alain Delon
Hiromi Rollin és Alain Delon
Fotó: instagram.com 

A színész ápolásának, illetve tartózkodásának helyszínét tekintve is igencsak megosztottak a testvérek. Anouchka például azt akarja, hogy apja Svájcba menjen, ahol ő él; Anthony viszont ahhoz ragaszkodik, hogy maradjon a douchyi kastélyban, ahol életének jelentős részét leélte.

Az sincs tisztázva egyelőre, mi lesz a sorsa az Alain Delon International Diffusion SA nevű cégnek. 

Az örökséget tekintve mindezektől függetlenül nem kell teljesen sötétben tapogatózni, hiszen a színész még évekkel ezelőtt elkészítette a végrendeletét, amelyben egyik fia, Anthony Delon szerint úgy rendelkezett, hogy 

Anouchka örökli a vagyona felét, két fia pedig egy-egy negyedet. 

A TF1 kereskedelmi televíziós híradóban vagy a Paris Matchban megjelent, a Delon-gyerekekkel készült interjúkban, mindig az adott, másik Delon-gyerekkel vagy gyerekekkel kapcsolatos vádakból sajnos az a szívszorító fordulat derül ki, hogy most már feltehetően a saját gyerekei kívánják a valaha élt egyik legnagyobb színész halálát.

A következő kisfilm bemutatja Alain Delon életét: