Kíváncsi Taylor Swift kedvenc londoni szórakozóhelyeire? Most megmutatjuk!

Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Taylor Swift hamarosan Londonban fog több napos koncertsorozatot tartani. A fellépések között valószínűleg lazulni is fog majd. Eláruljuk hol lesz érdemes keresni őt, hátha esetleg felbukkan.
Vágólapra másolva!

Ahogy erről az Origo beszámolt, Taylor Swift a brutálisan sikeres Eras világkörüli turnéja keretében júniusban Nagy-Britanniába érkezik, ahol több napos koncertsorozattal örvendezteti meg rajongóit. Habár amerikai állampolgárságú, de többször járt már az európai szigetországban, és interjúk tucatjaiban méltatta az itteni szórakozóhelyeket is. 

Taylor Swift
Fotó: AFP / AFP

Április 19-én megjelent az énekesnő 11. albuma, The Tortured Poets Department címmel, és már a megjelenés napján 1,4 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban, amivel saját rekordját döntötte meg. Az énekesnő egyébként két órával a premier után kiadta a bővített verziót is, így rajongói váratlanul duplaannyi, összesen 31 dalnak örülhettek. 

"Ez egy hajnali 2 órás meglepetés: 

A Tortured Poets Department egy titkos dupla album. Az elmúlt 2 évben rengeteg meggyötört verset írtam, és szerettem volna megosztani veletek, ezért itt a TTPD: Az antológia második része. 15 extra dal.

 És most már nem az enyém a történet, hanem a tiétek" - írta az Instagramon

Taylor Swift
Fotó: AFP / AFP 

Az album dalait az első 24 órában mintegy 243,3 millió meghallgatást ért el a zenehallgató-platformokon. 

 A hatalmas érdeklődésre magyarázat lehet, hogy az albumot a 30-as évei elején járó pophercegnő eddigi párkapcsolati kudarcai ihlették, és az összes eddigi pasiját beleszőtte a zeneszövegekbe.

Az egyik számban egy dél-londoni kocsma, a The Black Dog pub is fontos szerepet kapott, ami azóta folyamatosan dugig van Swift rajongókkal. 

A júniusi koncertekre többszázezer nézőt várnak, így ezen időszak alatt minden bizonnyal kitehetik majd a megtelt táblát az angol fővárosban. Taylor először 2008-ban lépett fel az Egyesült Királyságban, amikor a londoni King's College diákszövetségben adott egy bensőséges koncertet második, Fearless című albumának népszerűsítésére. Azóta négy élő koncertet hozott el ide, köztük a 2015-ös 1989 világkörüli turnét, amelynek keretében a Hyde Parkban adott headline koncertet, valamint a 2018-as Reputation Stadium turnét. 

Amikor 2016 végén összejött Joe Alwyn-nal, egy ideig még Londonban is élt az énekesnő, így mondhatni alaposan megismerte ezt a brit várost. Amikor csak lehetősége adódott erre, mindig kifejezte múlhatatlan szeretetét London íránt, említve több szórakozóhelyet is.

Taylor Swift
Taylor Swift
Fotó: Wikipedia

 Mutatjuk ezek alapján hol lesz érdemes keresni a pophercegnőt idén júniusban!

Spaniards Inn, Hampstead

Amikor az észak-londoni Crouch Endben élt, Taylor gyakran beugrott egy italra és egy harapnivalóra a furcsa, fából készült Spaniards Innbe. Az énekesnő állítólag fekete parókát viselt, hogy a gyanútlan helyiek elől elrejtőzzön.

Hampstead Heath

Mivel nagyon közel volt a lakásához, az énekesnő rendszeresen tett hosszas sétákat a Heath-en. Ez a füves közterület egy homokos hegygerincen, London egyik legmagasabb pontján fekszik, Hampstead és Highgate között. A helyszín felelevenedik a London Boy és a So long című számaiban is. 

Garden Gate pub, Hampstead

Ez a kocsma a Cruel Summer című számában szerepel, ahová szintén gyakran járt, mert közel volt ahhoz a helyhez, ahol Joe Alwyn exével élt.

Kentish Delight kebab shop

Taylor-t többen is látni vélték már a Kentish Town-i Kentish Delight kebab étteremben, amint jóízűen falatozik egyik éjszaka. Állítólag Joe Alwyn egyik kedvenc étterme is ez volt, ahol gyakran evett csirkesültet. Az énekesnő annyira megszerette a kis kifőzdét, hogy ott forgatott le egy jelenetet a 2018-as End Game című kislemezéhez. 

A Camden-i piac

A piac a művészek és zenészek kedvelt törzshelye, így nem csoda, hogy Taylor beleszeretett a környékbe, ami a London Boy című dalában köszön vissza. 

Laylow, Notting Hill

A találóan Laylow ("maradj a radar alatt") nevű étterem, ahol rendszeresen lehetett élőzenét is hallgatni volt az a hely, ahol Taylor el tudott bújni a kíváncsi tekintetek elől. A színésznő 2023 januárjában Cameron Diazzal, Sacha Baron Cohennel és Lena Dunhammel élvezte itt a flancos vacsorát.

A Groucho Club a Soho-ban

Taylor Swift egy ideig törzsvendégnek számított az exkluzív és zártkörű Groucho Club-ban, ahová 2013-ban akkori párjával Tom Odell-lel ment. 

Savoy Hotel

Az énekesnő londoni tartózkodása idején rendszeresen a Savoy Hotel egyik éjszakánként 17.500 fontba (8 millió forintba) kerülő luxuslakosztályában száll meg, itt már olyan A-listás sztárok is eltöltöttek néhány éjszakát, mint Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor. Taylor 2015-ben a Savoy Beaufort bárjában pózolt a Vanity Fairnek.

Black Dog pub

A Vauxhall-ban található kocsmáról egy egész zeneszám szól Swift 11. albumán. A Black dog című dalban arról énekel, hogy az exe Joe azt követően is gyakran jár ide szórakozni, hogy azt közösen egymásnak felfedezték.