Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Ezért került börtönbe Magyar Péter anyós-gazdasági vezetője

Sájer Mária
Magyar Péter pénzügyi főnöke, titkárságvezetője, Sájer Mária tudhatja, hova tűnt el 7 milliárd forint
Vágólapra másolva!
Többrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sok száz milliós csalás, csalás kísérlete, hamis magánokirat felhasználása – többek között ezek tartoznak a bűnlajstromába Magyar Péter bizalmasának, aki egy, az egész országot átszövő piramisjáték haszonélvezője volt. A hálózatot irányító bűnbanda milliárdokat szedett össze, de a pénzt azóta sem találják a hatóságok - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A milliárdos piramisjáték ügyében hozott jogerős ítélet fényében a Magyar Nemzet szerint nyugodtan lehet "igazi nagypályás csalónak" nevezni Magyar Péter jobbkezét. Noha Sájer Mária papíron XXI. rendű vádlottja volt egy milliárdos bűnügynek, az az iratokból egyértelműen kiderül, hogy tevékeny részese volt a csalássorozatnak és közvetlen kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, F. Attilával, akinek letartóztatása után ráadásul Sájer Mária vitte tovább a bizniszt.

A lap emlékeztet, hogy a piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, F. László, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraiban tudó bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át.

Az ikerpár nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek.

A hálózat 10–30 százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak néhány embernek fizettek ki.

A pénz többnyire nejlonzacskókban, többek között benzinkutaknál, a BankCenter előtt vagy épp plázák parkolójában vették át. Az eltűnt milliárdok nyomára azóta sem bukkant a hatóság.

A csalási botrány kitervelőjét végül tizenegy évre ítélték, de F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, mivel a csalási ügy miatt négy évre ítélték. Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

 

De nézzük a részleteket!
Sájer  Máriát, mint XXI. rendű vádlottat a Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban háromrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben (ez valamivel enyhébb minősítés, mint az első fok által megállapított bűnszervezet), üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt mondta ki bűnösnek. Ebből ráadásul két cselekményt folytatólagosan követett el. Ezen túlmenően az ítélőtábla kétrendbeli, jelentős kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás miatt is elítélte Magyar bizalmasát. Ebből egy cselekmény kísérleti szakban maradt – olvasható a jogerős bírósági ítéletben, amely azt is tartalmazza, hogy S. Mária a bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségét is elkövette.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről