A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Így omlott össze a milliárdos piramisjáték, amiből Magyar Péter anyós-gazdasági vezetője, Sájer Mária is hasznot húzott

magyarpéter
Magyar Péter mellett ott van barátnője, Vogel Evelin, és annak anyja, a fegyházból nemrégiben kiszabadult Sájer Mária Judit.
Vágólapra másolva!
Őrjöngő ügyfelek, pánikolás, hamis ígéretek, bennragadt pénzek – többek között ez derül ki azokból a lehallgatott beszélgetésekből és „elcsípett“ üzenetváltásokból, amiket az ügy vádlottjai folytattak egymással, illetve a károsultakkal a milliárdos piramisjáték összeomlása idején. Ez az a botrány, amelyben Magyar Péter anyósa, Sájer Mária is érintett volt, sőt többéves szabadságvesztésre ítélték a sötét ügyletei miatt.
Vágólapra másolva!

Kérlek szépen intézd az ügyvédemmel, mert ku…a rég várom, hogy a hitelem rendbe legyen! Válaszolj, kérlek! Őrjöngve hívnak, hogy nem tartjuk a szavunkat

– ezt a kétségbeesett üzenetet kapta egy érintettől annak a milliárdos csalássorozatnak az ötletgazdája, akinek a vezényletével egy egész országot lefedő piramisjáték-hálózatot hoztak létre. Mindez megtalálható annak a büntetőügynek az irataiban, amelynek Magyar Péter bizalmasa, barátnőjének élettársa is a vádlottja volt. Sájer Máriát jogerősen el is ítélték, több évet töltött börtönben.

Sájer Mária
Magyar Péter pénzügyi főnöke, titkárságvezetője, Sájer Mária tudhatja, hova tűnt el 7 milliárd forint
Fotó: Metropol

A Magyar Nemzet szerint az ominózus üzenetváltás egy hónappal a tizenegy évre ítélt bandavezér, F. Attila őrizetbe vétele előtt történt, amikor már látszott, összeomlóban van a jól felépített és évekig tartó, milliárdokat hozó rendszer. 

A lehallgatott beszélgetésekből és leírt üzenetekből az is kivehető, hogy ebben az időszakban már nemcsak a becsapott ügyfelek, hanem a bűnszervezet tagjai is pánikoltak.

Szia, így ma egy több száz milliós ügyfelet veszítettünk el :-(. Légyszíves hívj! Még ma. Oldd meg kérlek mert így ügyfeleket veszítünk. Puszi

– írta az egyik vádlott F. Attilának. Az üzenet írója később szóba hozta Magyar Péter anyósának nevét is, mint aki még mindig „nem rendezte le” az egyik ügyletét. 

Mikor lesz? Ez már nagyon kínos nekem. Hoznám a többi ügyfelet, de most kicsit aggódom

– folytatódott az üzenet.

Sájer Mária
Nemrég még fegyházban ült 1200 ember meglopásáért, ma ő Magyar Péter gazdasági vezetője
Fotó: Metropol

Mindezek mellett volt olyan érintett is, aki lebuktatással fenyegette meg F. Attilát: „3 hónapja bent van 50 (millió – a szerk.) pénzem, amit nem kaptam meg! Eddig türelmes voltam, és korrekt, sőt szinte mindent visszaforgattam. Hoztam egy csomó ügyfelet és ez a hála? Ha ilyen sz…r a helyzet, hogy hozzak új ügyfelet? Ha te ennyire le…rsz engem, akkor én is téged! Nem tartom tovább a hátam linkre és rád uszítok mindenkit! és elhíresztelem, hogy mekkora hazug vagy!”

Nos, a „fenyegetőnek” nem kellett beváltania az ígéretét, hiszen F. Attilára és a bűnbanda tagjaira ekkor már régóta „dolgoztak” a rendőrök, és pár héttel a legutolsó beszélgetés után bilincs kattant a bandavezér csuklóján.

magyarpéterpiramisjáték
De hova lett 7 milliárd forint?
Fotó: Metropol

Alvilági figurák a háttérben

A történet innentől ismert, az ügyben vádat emeltek és jogerős ítélet született. Ahogy arról már többször beszámoltunk, 

a piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, a fentebb említett F. László, illetve az általuk létrehozott bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet több mint nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza a megtévesztett embereknek.

magyarpéterpiramisjáték
Ikertestvérek a piramisjáték élén. De melyikük írta alá a szerződéseket?
Fotó: Metropol

A csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter anyósa, Sájer Mária Judit már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben a csalási ügy miatt. 

Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. 

De ez még nem minden, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát, akivel addig szoros kapcsolatban állt, 2012-ben letartóztatták. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!