Lezuhant egy repülőgép Alaszkában - videó

Vágólapra másolva!
Egy üzemanyagot szállító Douglas C-54-es repülőgép egy befagyott folyóba zuhant röviddel a felszállás után kedden az alaszkai Fairbanksben.
Vágólapra másolva!

A repülőgép fedélzetén két ember tartózkodott a Szövetségi Légügyi Hivatal szerint, amely szintén vizsgálja az esetet.

Az előzetes információk szerint az Alaska Air Fuel által üzemeltetett üzemanyagot szállító repülőgép a Tanana folyóba zuhant, miután helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül felszállt a fairbanki nemzetközi repülőtérről.

Egy üzemanyagot szállító repülőgép lezuhant Alaszkában.
Egy üzemanyagot szállító repülőgép lezuhant Alaszkában.
Fotó: DailyviralUS / X

A repülőgép a folyó partján egy meredek dombra zuhant, ahol kigyulladt. Nem találtak túlélőket

- közölte helyi idő szerint nem sokkal délután 2 óra előtt az alaszkai közbiztonsági minisztérium közleményében. Az NTSB ügynököket küldött a baleset helyszínére. 

A repülőtér közleményben közölte, hogy együttműködik a nyomozásban - írta az ABC.

Repülőgép balesetek Alaszkában

Az alaszkai Anchorage egyik forgalmas negyedében 2020-ban is lezuhant egy kisrepülőgép. Egy kisgyerek meghalt, a lezuhant gép másik négy utasa súlyosan megsérült. A sérülteket a járókelők mentették ki a roncsból.

Korábban arról is írtunk, hogy egy utasszállító repülőgép zuhant le Alaszkában. A gép nem sokkal felszállás után zuhant le, tiszta, szép időben a dél-alaszkai Dillinghamnél. Alaszka legnagyobb légitársasága, a PenAir által üzemeltetett gép az 150 kilométer távolságra lévő King Salmon helységbe tartott. A balesetben kilenc ember halt meg.

Négymotoros repülőgép csapódott hegyoldalnak Alaszkában 2010-ben. A becsapódás után tűz ütött ki az erdőben. Az egyik szemtanú szerint a gép nagyon alacsonyan repült és a közeli hegy oldalába csapódott.