Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

George Clooney is kérte Bident, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől

Vágólapra másolva!
Az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident a The New York Times című napilapban szerdán megjelent vendégcikkében George Clooney amerikai színész, arra hivatkozva, hogy a hivatalban lévő amerikai elnökkel - annak idős kora miatt - a Demokrata Párt nem fog tudni nyerni a republikánusok várható jelöltjével, Donald Trumppal szemben a novemberi elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

Clooney hangsúlyozta, hogy egész életében a Demokrata Párt támogatója volt, és szenátorként, alelnökként és elnökként is kedvelte Bident, aki nagyon sok csatát megnyert az utóbbi négy évben. Ugyanakkor a két leendő elnökjelölt június végi televíziós vitája után szerinte világossá vált: az idővel folytatott küzdelmet Joe Biden nem fogja tudni megnyerni.

A színész kiemelte, számos szenátorral, kongresszusi taggal és kormányzóval tanácskozott az ügyről, és a magánbeszélgetések szintjén mindenki ezen a véleményen van, függetlenül attól, hogy ki mit mond a nyilvánosság előtt.

U.S. President Joe Biden And U.S. First Lady Jill Biden Deliver Remarks At A Campaign Rally Post-CNN Presidential Debate In Raleigh North Carolina
Joe Biden.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Kyle Mazza/NurPhoto

Homokba dughatjuk a fejünket, és imádkozhatunk a csodáért novemberben, vagy pedig kimondhatjuk az igazságot. Biden elnök talán fáradt volt, talán épp megfázással küzdött a vitán, de a Demokrata Párt vezetői nem tehetnek úgy, mintha 51 millió ember nem látta volna azt, amit láttunk

- tette hozzá a színész. 

Megjegyezte: egy második Trump-ciklus lehetősége annyira megriasztotta a Demokrata Párt szavazóit, hogy inkább figyelmen kívül hagytak minden intő jelet.

Mi, demokrata pártiak eljutottunk oda, hogy visszatartjuk a lélegzetünket vagy inkább letekerjük a hangerőt, amikor az általunk nagyra becsült elnökünk épp lesétál az Air Force One lépcsőjén, vagy visszamegy a mikrofonhoz, hogy válaszoljon egy előre nem egyeztett kérdésre

- írta George Clooney, aki szerint a párt vezető tisztségviselőinek arra kellene kérnie az elnököt, hogy önként lépjen vissza a jelöltségtől.

Joe Biden egy hős. Megmentette a demokráciát 2020-ban, és ezt újra meg kell tennie 2024-ben

- zárta cikkét a színész.

President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN
Donald Trump és Joe Biden a stúdióban.
Fotó: AFP/ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP/AFP or licensors

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Joe Biden elnök gyenge teljesítményt nyújtott a Trumppal folytatott televíziós vitában.

Az Egyesült Államokban június 27-én zajlott az első vita Joe Biden és Donald Trump között, ahol a jelenlegi elnök kudarcot vallott. A felesége segítette le a lépcsőn is. Ezek után néhány Biden-támogató elismerte, hogy vissza kell vonulnia a választástól, de az elnök hivatala arról számolt be, hogy nem vonul vissza a választási versenyből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről