A YouTube minden eddiginél agresszívebben erőszakolja ránk a reklámjait

youtube tablet táblagép videózás
Fotó: CardMapr.nl / Unsplash
Vágólapra másolva!
Új frontot nyitott a hirdetésblokkolás elleni háborújában a vállalat.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel szélesebb körben is megkezdődött a YouTube reklámblokkolás ellen indított háborúja. Első körben a böngészőkbe telepített blokkoló bővítmények detektálására kezdett fókuszálni a szolgáltatás, az érzékelésük esetén letiltja vagy erősen korlátozza a videók lejátszását. A tetten ért látogatóknak két választási lehetőséget ajánl fel: kapcsolják ki hirdetések blokkolását, vagy fizessenek elő a reklámmentesítést is kínáló YouTube Premium havidíjas csomagra.

Most újabb fázisába ért a projekt, ezúttal az olyan mobilos és számítógépes lejátszóappokat kívánja lefülelni a YouTube, amelyek reklámok nélkül teszik lehetővé a videómegosztón elérhető tartalmak megtekintését. Ezekben nem fognak betöltődni a videók, továbbá „A tartalom nem érhető el ezen az alkalmazáson keresztül” hibaüzenetet kapnak majd a nézők.

„Szeretnénk kiemelni, hogy a felhasználási feltételeink nem teszik lehetővé a harmadik felek által készített appok számára a hirdetések kikapcsolását, mivel az megakadályozza a tartalomkészítőket a megtekintések után járó jutalom megszerzésében. A YouTube hirdetései segítenek az alkotók megélhetésének biztosításában, továbbá abban, hogy világszerte milliárdok használhassák a szolgáltatást” – olvasható a YouTube bejelentésében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!