Befejeződik a The Witcher tévésorozat

Vágólapra másolva!
Egy extra búcsúszezont még leforgathatnak a készítők.
Vágólapra másolva!

Lelombozó hírrel szolgált a The Witcher-könyvek és játéksorozat szerelmesei számára a Netflix, befejeződnek a videóstreamelő szolgáltatásban Rívia Geralt kalandjai. A Henry Cavill főszereplésével elkészült eddigi három évad után már gyártás alatt áll Liam Hemsworth-szel a negyedik évad, ám ezt követően az ötödik évaddal biztosan véget ér a tévéadaptáció pályafutása.

the witcher vaják henry cavill
A The Witcher tévésorozat első három évadában Henry Cavill alakította a főszereplő Ríviai Geraltot
Fotó: Susie Allnutt / Netflix

További érdekesség, hogy a negyedik és az ötödik évad egymással párhuzamosan készül, az utolsó három The Witcher-könyvet fogják teljes egészében feldolgozni, ezek a hivatalos magyar fordításban a Tűzkeresztség, a Fecske-torony, továbbá A tó úrnője címeket kapták.

A Netflix specifikusan nem indokolta meg az adaptációtól való elbúcsúzás okát, de minden bizonnyal az epizódok üzleti titokként kezelt nézettségi adatai állnak a háttérben. A sorozat pozitív megítélésű első évaddal indul, de a második és a harmadik évadok már megosztóra sikerültek.

Az alkotók legalább lehetőséget kapnak a Netflixtől, hogy tisztességes keretek között tehessék le a lantot.

Mindeközben jó hír a gamerek számára, hogy meghökkentően jó lett a rivális Amazon Prime szolgáltatásban nézhető Fallout tévésorozat, már biztos a második évadának elkészülése. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!