Megdöbbentő hír derült ki Pécsi Ildikó 6000 négyzetméteres telkéről

Pécsi Ildikó
Vágólapra másolva!
A 2020-ban meghalt Pécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos 6000 négyzetméteres, gyönyörű gödöllői telkéről újabb megdöbbentő hírek derültek ki.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo írt, 2022-ben még kérdéses volt, hogy a gyönyörű, 6000 négyzetméteres telken, amin a 2020 decemberében meghalt Pécsi Ildikó élt évtizedeken át férjével, Szűcs Lajossal, valóban modern ikerházak fognak-e épülni. A telek nagyságának köszönhetően akár 10-14 házat is fel tudnak húzni a területre, ez azonban azzal jár, hogy meg kell semmisíteni a néhai színésznő imádott kertjét, ami már részben meg is történt.

A döntés Ildikó fiának, Szűcs Csabának a kezében volt, hiszen a sokáig elhúzódó hagyatéki eljárást követően ő örökölte meg az impozáns ingatlant. A színésznő fia egy befektetőnek adta el szülei telkét, aki Gödöllőn az elmúlt években több társasházat is építtetett.

A területen ugyan még jelenleg nem fejeződtek be az építési munkálatok, de már most több százmillió forint értékű villa épül rajta. Az áron alul eladott telekről L. Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia is megszólalt, aki elismerte, hogy csalódott, ezért próbálta menteni, amit csak tudott.

"Próbáltam menteni a menthetőt és Ildikó kertjéből számos növényt kimentettem amivel Ildikó örökségét és emlékét tovább viszem.

Erre azért volt szükség, mert a fia Szűcs Csaba minél gyorsabban meg akart szabadulni szülei egykori kertjétől, ami főleg édesanyjának volt nagyon fontos. 

Ildikó legelső jelentősebb gázsijából, az Aranyember bevételéből vette meg a kert első darabját, amit később folyamatosan bővítettek. Eleinte ott egy pipacsmező volt. 

A kertben lévő fák mindegyikéhez volt a színésznőnek kötődése, hiszen ültette fát a szüleinek, a fiának, az unokáinak, de szeretett kutyáinak is

 - mesélte a Borsnak.

Korábban Gödöllőn, a Művészetek Házánál ültettek két fát, melyeket a színésznő kertjéből hoztak, a belső kertet pedig róla nevezték el.