Dánia
21:002024. június 25.
Szerbia
Anglia
21:002024. június 25.
Szlovénia

Magyar énekesnőért rajong III. Károly király

KárolyKirály, Károly, király, Charles, brit
Fotó: royals/AFP/HENRY NICHOLLS
Vágólapra másolva!
Sebestyén Márta már négyszer is énekelt a brit királyi családnak, most az első alkalomról mesélt.
Vágólapra másolva!

A több mint 45 éve pályán lévő Sebestyén Márta többször fellépett a brit királyi család előtt, még a néhai II. Erzsébetnek is énekelt – az igazi rajongója azonban a későbbi király, III. Károly lett, akivel egy ideig leveleztek is.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekesnő most a Dívák és ikonok kiállításon mutatta meg azt az utolsó pillanatban talált ruhát, amelyet II. Erzsébet és a királyi család előtt viselt – ennek alkalmából mesélte el a Borsnak, hogy mennyire izgult a fellépése, illetve az ünnepi ebéd miatt, amelyen részt vehetett.

Sebestyén Márta
Sebestyén Márta a New York-i Bartók-háznál
Fotó: Instagram/Sebestyén Márta / Instagram/Sebestyén Márta

"Bevallom, nagyon féltem, ahogy az asztalnál ültem, hogy nehogy leegyem a gyönyörű ruhámat. Károly király, de akkoriban még herceg volt, az ő titkára ült mellettem, aki azt javasolta, hogy véletlenül se a királynőre nézzek majd, miközben énekelek, mert ő olyan fegyelmezett, hogy rajta semmilyen érzelmet nem fogok látni, és akkor tuti, hogy meg fogok rémülni. Ezért inkább 

azt tanácsolta, hogy Károlynak énekeljek, akinek szinte felragyogott az arca, miközben hallgatott"

mesélte Sebestyén Márta, aki aztán levelezett is az akkori herceggel.

"Az előadás után oda is jött hozzám a tömegen keresztül, és megkérdezte, hogy hol lehet többet hallani ezeket a dalokat. Majd kaptam tőle egy levelet, amiben nagyon kedvesen írt. Külön kiemelte azt is, hogy mennyire tiszteli az országunkat, a történelmünket és a kultúránkat. Sőt még azt is belefogalmazta, hogy alig várja, hogy újra hallhasson énekelni. Mindezt úgy írta végül alá, hogy: üdvözlettel, a te Károlyod" – mondta az énekesnő.

Mi az a Dívák és ikonok kiállítás?

Megérkezett Magyarországra az utóbbi idők egyik legnagyobb divatkiállítása. A Dívák és ikonok popzenei világsztárok, filmcsillagok, operadívák – több mint száz nemzetközi és magyar előadóművész – eredeti fellépőruháin, jelmezein, kellékein, plakátjain, kép- és hangfelvételein keresztül eleveníti fel a dívák történetét a Magyar Zene Házában május 18. és szeptember 15. között.

A kiállítás a világ legnagyobb iparművészeti- és designmúzeumából, a londoni Victoria and Albert Museumból érkezett először Budapestre, hogy utána megkezdje világkörüli útját. Az utazótárlat eredeti helyszínén mindvégig telt házzal működött, és közel háromszázezer látogatót vonzott a világ különböző tájairól.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről