Vágólapra másolva!
Ez a nagyvad mozgalma, vagyis az ő balhéja.
Vágólapra másolva!

És akkor Perjés Gábor kinyitotta a csomagtartót, betette a sporttáskát (benne félmilliárd), lecsukta, beszállt a kocsiba, aztán átjött Hegyeshalomnál. Itthon kipakolta, szétválogatta a különféle valutákat, majd 19-et fordulva bepakolta a bankba az 506 milliót. Volt, amikor "csak" 4 gurigát vitt be, de akadt olyan is, amikor majdnem 70 milliót. Mindezt készpénzben!

Ez konkrétan a kilencvenes évek alvilági hangulata. Legalja.

Normális esetben ezt követően Karácsony Gergelynek még aznap le kellett volna mondania. Ugyanis nyilván Perjés Gábor, a 99 Mozgalom elnöke nem magától találta ki, hogy ennyi pénzzel flangáljon. Erről bizony Karácsonynak is tudnia kellett, sőt! Ez az ő mozgalma, vagyis az ő balhéja.

A pénz létét a nagyvad nem is tagadta, de azt találta írni, hogy ezt az 506 millió forintot "adománygyűjtő ládákban" "mikroadományokból" szedték össze. Igen, mi pedig teljesen hülyék vagyunk. Karácsony 99 Mozgalmának sehol nem voltak "adománygyűjtő ládái", illetve azt is kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy 506 milliót néhány hét alatt össze lehet gyűjteni "mikroadományokból."

Szerdán lett volna lehetőség a részletekről is megkérdezni Karácsonyt, ugyanis a Városházán közgyűlés volt, de a nagyon bátor nagyvad nem mert szóba állni a sajtóval, és besunnyogott a helyére a hátsó bejáraton. A többi balos haverja pedig vagy nem szólt egy szót sem, vagy félrebeszéltek. Láthatóan a felelősséget senki nem vállalja. Ahogy ez általában lenni szokott.

Pedig ebben az esetben elég komoly kérdések merülnek fel. Ki adta a pénzt? Ki bízta meg Perjést, hogy tegye be a bankba? Milyen ellenszolgáltatást vártak a pénzért cserébe? Kamu helyett ezekre kellene a válasz, főpolgármester úr!