Visszalépett három nő a horgászcsapatból, miután egy transznemű nő csatlakozott hozzájuk

Transznemű férfi a brit női horgászversenyzők csapatában
888
Vágólapra másolva!
Az angol női horgászválogatott hat tagja közül hárman kiléptek, miután engedélyezték, hogy egy transznemű sportoló csatlakozzon hozzájuk és mellettük versenyezzen – számolt be a Daily Mail.
Vágólapra másolva!

Becky Lee Birtwhistle Hodges-t – aki biológiailag férfi – nevezték a jövő hónapban megrendezésre kerülő „fizikailag kihívásokkal teli" brit rendezésű „Home Nations" horgászbajnokságra.

Birtwhistle Hodges korábban rögbijátékos volt, egy korábbi csapattársa szerint „olyan keze van, mint egy lapát".

Birtwhistle Hodges volt a csapat egyetlen tagja, aki halat fogott a zord körülmények között megrendezett év eleji versenyen, ahol eldőlt kik alkotják majd a végleges angol csapatot.

A női horgászválogatott kapitánya egyike volt azon három horgásznak, aki kilépett a csapatból. A Daily Mailnek nyilatkozva azt mondta, hogy

inkább egy „szemét nő" legyen a csapatban, mint egy biológiai férfi.

Egy 66 éves nő, Heather szerint „nehéz" döntés volt visszalépni a Home Nations-től, mert így nem tudják megvédeni a tavaly szerzett aranyérmüket.

A továbbiakban arról beszélt, hogy a sportágában egy biológiai férfi erőfölényben van a nőkkel szemben. Így nyilatkozott:

Jamie Cook, a Horgásztröszt vezérigazgatója elmondta:

Elismerte, hogy az erősebb versenyzők előnyt élveznek a sportágban, de "a technika, a tudás, a taktika és a koncentráció" szintén kulcsfontosságú tényezők.