Megint letartóztatták Greta Thunberget - videó

Greta Thunberg letartóztatása
888
Vágólapra másolva!
A rendőrség hétfőn őrizetbe vette Greta Thunberget. A 20 éves klímaaktivistát egy ötnapos tüntetésről vitték el, amelynek célja az volt, hogy megzavarja az olajszállító tartályhajók működését Svédországban.
Vágólapra másolva!

A The Telegraph szerint Thunberg a „Vegyük vissza a jövőt" csoporttal együtt próbálta megállítani az olajszállítást, méghozzá úgy, hogy az utat elfoglalva szabotálta a járművek elindulását.

A tüntetésen készült fotón látszik, hogy a rendőrök a 20 éves aktivistát karjánál fogva tartják és elvezetik a tüntető társaitól.

Thunberg korábban dicsérte azokat az aktivistákat, akik akadályozták a svéd kormány június 16-i klímaértekezletét.

– tweetelte Thunberg.

Thunberget márciusban is őrizetbe vették, amikor egy norvégiai szárazföldi szélerőműpark-projekt ellen tiltakozott. Állítólag a német rendőrség is letartóztatta, amikor januárban egy szénbánya bővítése ellen tiltakozott, bár később olyan hírek keringtek, amelyek szerint az őrizetbe vételről készült felvételek megrendezettek lehettek. Thunberg márciusban nagy ellenszenvet váltott ki, miután törölt egy öt évvel ezelőtti tweetet, amelyben azt jósolta, hogy az emberiség kihal, ha 2023-ban még mindig fosszilis tüzelőanyagokat használnak.